1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ponuda Honde Integre obogaćena verzijom hečbeka, kao i hibridom
Ponuda Honde Integre obogaćena verzijom hečbeka, kao i hibridom
1

Ponuda Honde Integre obogaćena verzijom hečbeka, kao i hibridom

151
1
Podelite sa prijateljima:

U savremenoj podeli karata u automobilskoj industriji, Integra više nije nezavisan model već predstavlja varijaciju na temu Honde Civic, onu koja je osmišljena konkretno za potrebe proširenja palete japanskog brenda u Narodnoj Republici Kini. Integra se od donora razlikuje jedino po nešto agresivnijem stilu, izostavljanju iz ponude bazičnog motora i prisustvu manuelne transmisije (što je postavka koja bi trebalo da šarmira posebno automobilskw entuzijaste i ostale sladokusce).

Čak i ovako jednostavna i nedubinska unapređenja su upalila, pa je prošle godine isporučeno oko 80 hiljada Integri na tržištu Kine. Civic jeste dvostruko popularniji (uz isporuke od oko 155 hiljada primeraka na tom tržištu), ali je istina i da je ponuđen u dve karoserijske forme i da je moguće dobiti ga s tri različita pogonska sklopa. Sada je proširen asortiman i modela Integra.

Taze dodatak gami ove super verzije Civica jeste hečbek s pet vrata i dužinom od 4.563 milimetara. I ova verzija Integre je takođe nastala konverzijom sličnog Civica, sa malo rezova, a ovog puta dizajneri nisu ni počeli da menjaju zadnje signalne grupe (različiti su za limuzine ova dva modela).

Honda Integra s petoro vrata se, kao rezultat takvog pristupa, razlikuje od Civica samo po branicima, farovima, rešetki hladnjaka i dizajnu točkova, odnosno felni. Samo uza hečbek možete naručiti krov u crnoj boji. Razlika u unutrašnjosti je na nivou dekorativnih pojedinosti.

 

Inauguralni agregat ostaje isti. To je turbobenzinska četvorocilindarska jedinica radne zapremine 1,5 litara sa 182 konjske snage i 240 Nm najvišeg obrtnog momenta, baš onakva kakva pokreće i limuzinu. Instaliran je šestobrzinski ručni menjač, a moguće je opredeliti se i za varijator, kome je takva volja. Ali, na kineskom tržištu se od decembra u ponudi pojavila i Honda Integra e: HEV. Sedani su već u prodaji, a sada je i heč dobio pravo na eksploataciju identičnog pogonskog sklopa.

Za okretanje točkova je uglavnom zadužen 184 konjskih snaga moćni elektromotor (315 Nm), dok dvolitarski atmosferski benzinac uglavnom radi u režimu generatora, odnosno zarad dopune baterije. Termički motor raspolaže sa 143 konjske snage i 182 Nm obrtnog momenta. Sila koju ova jedinica kreira dobacuje do pogonskih točkova jedino pri visokim brzinama kretanja, i to uz pomoć spojnice i redukcionog zupčanika. Najviša izlazna snaga pogonskog sklopa iznosi 203 „grla“.

Prodaja ovog heča će krenuti u Kini već ovog meseca. Ne očekuje se značajnija razlika u ceni u odnosu na sedan koji sada staje u startu oko 19,3 hiljada američkih dolara, pri čemu treba reći da hibridi kreću od cenovne kote koja je na granici od 24,3 hiljade dolara.

AutoRepublika

(151)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Dobro izgleda, cena od oko 20 hiljada takodje!