1. Home
  2. Vesti
  3. Audi potvrdio ukidanje modela TT i R8 i najavljuje dolazak još SUV-ova sa znakom RS
Audi potvrdio ukidanje modela TT i R8 i najavljuje dolazak još SUV-ova sa znakom RS
4

Audi potvrdio ukidanje modela TT i R8 i najavljuje dolazak još SUV-ova sa znakom RS

205
4
Podelite sa prijateljima:

Nalepnica RS je zaštitni znak Audijevih sportskih modela. Pod tim znakom su vrhunske verzije ne samo sa brutalnim performansama, već i sa većom primetnošću i ekskluzivnošću. A ova dva kvaliteta su ključna u novoj strategiji Ingolštata i Nekarsulma.

Odeljenje Audi Sport se suočava sa erom elektrifikacije, dajući impuls novim električnim modelima, ali to ne znači da će se odmah odreći sportskih verzija modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, uprkos činjenici da će ogromna većina postati brutalni PHEV-ovi, poput nove generacije Audija RS 4 Avant.

Međutim, predstoje neke čistke, što se vidi iz izjava visokih zvaničnika.

Sebastijan Grams, generalni direktor Audi Sporta, takođe je potvrdio da završavaju proizvodnju dva vodeća modela u asortimanu – TT i R8. Budućnost ovog drugog nužno uključuje elektrifikaciju, ali je budućnost ovog prvog prava nepoznanica. Audi ne želi da odustane od ovog kultnog modela, pa razmišlja o njegovoj transformaciji u čisto električni krosover.

Grams je ubeđen da firma koju on predstavlja mora da ima veći nivo ekskluzivnosti od ove koju trenutno ima, što se nužno dešava ne zbog lansiranja novih modela sa znakom RS, već zbog smanjivanja sportske ponude i ponude modela koji su „sigurica“. Naravno, SUV-ovi su nedodirljivi, a ovoj kategoriji tržišta biće dodato više vrhunskih verzija.

Potvrđuje se dolazak RS Q5 i RS Q5 Sportback, pored RS Q7, ali ne razjašnjava pitanje koji će modeli proći bez verzija sa visokim performansama.

Pitanje od milion dolara je koje vrhunske sportske automobile sa amblemom RS će nemački brend eliminisati. Ta odluka nije nimalo laka, jer rizikuju da izgube prodaju, ma koliko neznatnu, i da ih prepuste konkurentima iz Minhena i Štutgarta.

AutoRepublika

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

TT kao SUV? Kompletna auto industrija pretvorila se u grotesknu predstavu! Kao da se podsmevaju sami sebi! Zalosno! Zar nije moguce TT, ovakav kakav je, pretvoriti u elektricni sportski auto?

Izmenjeno 1 godina pre od strane Matija
TheStig

Ubiše 2 modela koji im drže sportski imidž. Kakve lude glavešine vode Audi 😀

s mile

Industrija je kupce obrlatila, SUVovima u svim varijantama, sve što je postojalo, postaće neka verzija SUVa.

Matija

I da hoces, ne mozes vise nista drugo ni da kupis osim SUV.