1. Home
  2. Vesti
  3. Na svakih hiljadu ruskih državljana, prosečno dolazi 297 automobila
Na svakih hiljadu ruskih državljana, prosečno dolazi 297 automobila
0

Na svakih hiljadu ruskih državljana, prosečno dolazi 297 automobila

235
0
Podelite sa prijateljima:

Prosečan broj automobila kojima se služi hiljadu građana Ruske Federacije iznosi 297, a podatak se odnosi na stanje na dan 1. juli 2018. godine.

Ispod prosečnog pokazatelja za teritoriju cele države, nalazi 41 se ruska regija. Najviši stepen motorizovanosti beleži oblast Karelija, gde je čak 357 četvorotočkaša na usluzi svakoj hiljadi građana, dok su sledeći na listi Moskva i Kaluga, sa po 355 automobila na svakih hiljadu stanovnika. Nakon njih slede Pskov i Kaljiningrad sa 354 i 353 vozila.

Interesantno je zapaziti da se u moskovskoj regiji, stope motorizovanosti razlikuju spram toga da li se analizira područje samog grada, gde je ovaj pokazatelj broja vozila na hiljadu stanovnika, na nivou od 298, ali kada se u analizu uključe i sve teritorije koje potpadaju pod ovaj region, onda pokazatelj raste na 355/1000.

Na drugom kraju liste nalazi se Čečenija sa samo 142 automobila na hiljadu duša, a zatim i Severna Kavkazija, Ingušetija i Dagestan, gde na hiljadu stanovnika dolazi: 142, 145 i 182 vozila, redom.

Još samo regija Tiva beleži rezultat gde na svakih hiljadu stanovnika dolazi manje od dve stotine vozila, odnosno 194, što u prevodu znači, pod pretpostavkom da je svaki od automobila registrovan za prevoz pet osoba, i da su svi automobili puni, oni jednostavno ne bi bili dovoljnog kapaciteta da prihvate i prevezu svaku osobu.

(235)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments