1. Home
  2. Vesti
  3. Geely otkriva novi koncept: luksuzna, avangardna električna super limuzina
Geely otkriva novi koncept: luksuzna, avangardna električna super limuzina
0

Geely otkriva novi koncept: luksuzna, avangardna električna super limuzina

127
0
Podelite sa prijateljima:

Azijski gigant Geely završio je godinu tako što je ojačao svoju poziciju na tržištu električnih automobila u Evropi dozvoljavajući poljskom električnom brendu Izera da koristi licencu za platformu SEA za buduće modele. Sada otvara novi front najavljujući luksuzni superautomobil, takođe čisto električni, koji će debitovati ove godine.

Kineski brend je pretpremijerno predstavio slike ovog budućeg modela, limuzine sa istinski avangardnim dizajnom i snažnom težnjom ka luksuznom segmentu. Za sada su nepoznati tehnički detalji, kao što je ime, kako ističe azijski gigant, ali jedan od tizera pokazuje velike proporcije, ističući dugačku prednju haubu i kabinu koncentrisanu na dugačko međuosovinsko rastojanje od tri metra. Imperijalno kockanje kompanije Geely u cilju suprotstavljanja luksuznim Evropljanima koji se prodaju u Kini.

Ovaj „električar“ se kladi na veoma sportski i aerodinamičan dizajn, sa linijom krova koja se veoma glatko preliva u elegantan zadnji deo, sa vratima prtljažnika u stilu fastbeka. Ali najviše pažnje privlače zadnja vrata. U pravom stilu konceptnog automobila, ovaj Geely ima velikodušna zadnja vrata koja se otvaraju unazad, element koji udara direktno na luksuzne super-limuzine.

Novi električni Geely otkriva novu generaciju prednjih i zadnjih svetlosnih grupa, zadnje u veoma tankom pojasu koji će se protezati između dva kraja zadnjeg dela. Oni na prednjoj strani, međutim, ističu se po veoma pocepanom horizontalnom dizajnu koji ima pertle koje se protežu dijagonalno prema krilima.

Geely nije izneo nikakve detalje, tako da ne možemo isključiti da je u pitanju novi model marke Zeekr, što bi značilo lansiranje nove filozofije dizajna. Što se geometrije tiče, ovaj model se ne uklapa, jer je ovaj podbrend posvećen pristupačnijim električarima, pa ukazuje na člana samog matičnog brenda. Za nekoliko nedelja imaćemo još vesti, jer Geely neće dugo čekati na novitet koji će biti jedna od zvezda Salona automobila u Šangaju 2023, ako ga uopšte bude ove godine.

AutoRepublika

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments