1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Megane RS Trophy R do rekorda i u Belgiji
Renault Megane RS Trophy R do rekorda i u Belgiji
0

Renault Megane RS Trophy R do rekorda i u Belgiji

157
0
Podelite sa prijateljima:

Fenomenalne sposobnosti sportskog Renaulta Mégane RS Trophy R su dovele do toga da ovaj model zabeleži još jedan rekord staze, u kategoriji za vozila sa pogonom na točkove prednje osovine. Ovaj put je „žrtva“ bila belgijska staza Spa-Frankoršamp, a postignuto je vreme koje je za pet sekundi superiornije od onog koje je zabeležio dojučerašnji držalac rekorda, „besni“ japanski hedžbek Honda Civic Type R.

Pokušaj obaranja rekorda koji je organizovao francuski proizvođač Renault je ovog puta imao jednu specifičnost. Naime, on nije upriličen u intimi, već je aranžiran kao javni događaj tokom jednog od „RS dana“ (RS Days) u Belgiji na stazi Spa Frankoršamp.

Test vozač, Loran Irgo je podneo težak teret odgovornosti jer se od njega puno očekivalo. Konstruktori su zamislili da ovaj Megane nadmaši vreme od 2 minuta i 53 sekunde koje je postignuto za volanom pomenute Honce Civic Type R, i to ispred gomile navijača koji su očekivali da francuski novitet preotme rekord. Ceo događaj je i prenošen putem mogućnosti koje nam nude društvene mreže, što je još više doprinelo opštem publicitetu događaja, a vozaču donelo novi sloj stresa.

Kao uvod u jednu od trka Formule Renault Evrokupa, test vozač je ipak uspeo da postigne fascinantno vreme od 2 minuta 48 sekundi i 338 stotinki, što je za više od pet sekundi bolje od vremena kojim je bio ovenčan prethodni rekord za vozila sa “prednjom vučom” na belgijskom krugu.

Da vas podsetimo da je Mégane RS Trophy R, koji je proizveden u seriji od samo 500 primeraka, na matičnom tržištu cenjen 55.000 evra (i to bez opcija izrađenih od grafita), a da je motor jedan od Trophy varijanti, odnosno četvorocilindraš zapremine 1,8 litara uz isporuku 300 konjskih snaga.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments