1. Home
  2. Vesti
  3. Predstavljen novi amblem Stellantisa
Predstavljen novi amblem Stellantisa
2

Predstavljen novi amblem Stellantisa

294
2
Podelite sa prijateljima:

Dva industrijska diva, grupacije PSA i FCA su pre nešto više od godinu dana objavile spektakularnu vest o spajanju u jedan konglomerat koji bi imao ravnopravnu, „pola-pola“ strukturu kapitala, na koji način bi se formirao mega-entitet s potencijalom da konkuriše za mesto među tri najveća svetska proizvođača. Sam naziv Stellantis je zvanično obelodanjen u julu, dok smo morali sačekati, evo novembar, kako bismo osmotrili i izgled odnosnog bedža.

Još tada smo pisali da je Stellantis u stvari izvedenica, i da vodi poreklo od reči iz latinskog jezika. U pitanju je reč „stello“, što bi se moglo prevesti kao “obasjano zvezdama“. Sada prezentovana vizualna identifikacija se može protumačiti kao da nosi „duh optimizma energije i obnove“ i simbolizuje „raznovrsnost i inovativnost kompanije kojoj je suđeno da bude jedan od lidera nove ere održive mobilnosti.”

Zvanični logo Stellantisa je razuman i očekivan korak u seriji poteza koje podrazumeva kompletiranje spajanja dva multinacionalna koncerna. Konačna finalizacija kompleksnog postupka se očekuje u prvom tromesečju 2021. godine i ona podrazumeva pribavljanje amina, kako od skupštine akcionara PSA grupe, isto tako i od kolega iz grupacije FCA. Da bi glasanje bilo realizovano, u planu je sazivanje vanrednih sednica skupština akcionara.

Nedavni novinski izveštaji ukazuju na to da će paleta vozila koja će se naći u objedinjenom katalogu pomenutih konstruktora, biti osiromašena za neke, još uvek aktuelne modele. Fokus novoformirane grupacije će biti na kineskom, kao najvećem svetskom tržištu, gde će Stellantis, barem u inicijalnoj fazi, nuditi mnoštvo vozila s oznakama različitih marki, modela i arhitektura.

Stellantis će činom nastajanja ujedno zasigurno postati četvrti po veličini globalni proizvođač, što i nije za čuđenje jer će pod jedan krov staviti takve legendarne marke, kakve su; Peugeot, Citroen, Opel, Ram i Jeep. Uzgred budi rečeno, već vidimo Dona kako se sprema da „proklinje autora“ koji je toliko „glup“ pa je propustio da na prva mesta stavi marke Alfa Romeo i Fiat. Stoga, evo i ta „dva poluproizvoda“ na listi važnih brendova. (smajli)

Još ranije su glavešine obe grupacije davale zakletve da će sve marke i sve fabrike nastaviti da žive i rade, i nakon spajanja, ali svima je jasno da o tome suštinski odlučuje tržište, a ne menadžment preduzeća, ma koliko ono veliko i uspešno bilo.

AutoRepublika

(294)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

👹👹👹👹🤯🤯🤯🤯🤯🤯😈😈😈😈😈☠️☠️☠️☠️!!😂

moron

Pa, ovaj logo mi nekako i deluje kineski 🙂