1. Home
  2. Sajmovi
  3. Nissan Fairlady Z Customized Edition s ispravljenim kontroverznim detaljem
Nissan Fairlady Z Customized Edition s ispravljenim kontroverznim detaljem
13

Nissan Fairlady Z Customized Edition s ispravljenim kontroverznim detaljem

227
13
Podelite sa prijateljima:

Sedma generacija Nissana Z predstavljena je pre godinu i po dana, samo godinu dana nakon što je predstavljena kao koncept. Japanska firma je anketirala fanove i kupce u vezi koncepta koji je izazvao senzacije, ali koji je prerastao u kritiku kada je stigao konačni model zbog vrlo specifičnog detalja: rešetke hladnjaka.

Koncept je predložio prijatniji dizajn rešetke, u očima purista, sa crnim horizontalnim snopom iza rešetke u obliku saća i sa donjim delom u kome je smešten radar za pomoćne sisteme za bezbednost u vožnji. Dizajn gornjeg dela je rešetka ofarbana u hrom. Godinu i po dana nakon predstavljanja, japanski brend je iskoristio prednosti velikog sajma tjuninga pri Tokijskom sajmu automobila 2023 da predstavi Nissan Fairlady Z Customized Edition, sa važnom novinom.

Personalizovano izdanje najsavremenijeg Fairlady Z u kojem je ispravljen detalj maske, kladeći se na konvencionalniji dizajn, u kojem je skrivena horizontalna greda unutar rešetke došla do izražaja. Predlog je unapređen kao deo specijalnog kompleta koji će se sredinom ove godine naći u prodaji kod zvaničnih dilera brenda iz zemlje izlazećeg sunca.

Fairlady Z Customized Edition predstavljen je u elegantnoj i atraktivnoj metalik narandžastoj boji, dodajući druge posebne detalje koji će takođe stići u opcionom paketu, kao što su tanki spojler na ivici prednjeg branika, satenski aluminijumski ukrasi koji ocrtavaju linija krova od stubova vetrobranskog stakla do zadnjeg dela sada su ofarbani u crno a tu su i posebne dekorativne nalepnice na panelima vrata i krilima. Ono što nije razjašnjeno jeste da li će i 19-inčni aluminijumski felni sa 8 krakova biti u ponudi kao dodatna oprema.

AutoRepublika

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Datsun 240z glavom i bradom.Svaka sličnost sa slavnim pretkom je namjerna.

TheStig

400z mi je predobar, samo mislim da ni ovaj paket ne ispravlja diskutabilan dizajn prednjeg nosa. Mislim da je problem u kompletnom prednjem kraju zajedno sa svjetlosnom grupom. Znam da su pokušali da unesu dizajn i evociraju mase na starije Z modele, ali nije mi to to.

Ovo je pravo pitanje za našeg Matiju. @Matija legendo, šta ti misliš?

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Matija

Bravo! Video si gresku na pravom mestu! 🙂 Upravo sam napisao vrlo kratak komentar, nisam hteo mnogo da talasam ali dijalog sa tobom je interesantan i kreativan pa cu napraviti jednu skicu kao analizu. Zatim cemo da diskutujemo.

TheStig

Heheh kakav si ti car 😊Zivio nam!

Matija

Napisao sam novi komentar i prilozio 4 slike sa greskama i popravkama. Moj komentar je otisao na automatsku proveru – mozda ce se pojaviti a mozda i nece. Ovde je link za sliku sa korekcijama:comment image

TheStig

Ovo je bolje Matija mada mi sad ima previše „roštilja“ naprijed. Moje mišljenje je da su trebali da se drže dizajna prethodnika što se tiče prednjeg nosa. Npr nešto ovakvo:

https://imgur.com/TGxGH40

Ili nešto na fazon ovoga:

https://th.bing.com/th/id/OIP.AENegwbfItjY7bKVIc3gnQAAAA?pid=ImgDet&rs=1

Mogli su da rade šta su željeli. Kad su predstavili automobil ja nisam mogao da vjerujem da je ono finalni dizajn. Gledam u naslov reko da nije koncept.

Kao da su radili automobil odzada prema naprijed i kad su došli do prednjeg kraja uzeli su testeru i napravili pravougaonik u braniku i rekli to je to.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Matija

U pravu si. Moja skica je samo provizorni prikaz ideje, za pravo resenje potrebno je mnogo vremena i perfektna grafika. Da te podsetim, ja nisam dizajner vec inzinjer. 🙂

TheStig

Da da, znam da si inzenjer. Ali inzenjeri rade sa dizajnerima pa pokupe vještina usput. Mogao bi ti da dizajniraš neki kit car 😀

Matija

Kit car? Upravo radim na Lamborginiju. Otom potom. 🙂

TheStig

Opaaa. Može li neka insajderska informacija? 😀 Jel atmo i jel v10 ili v12? 😀 Ako je dildek nisam zainteresovan haha

Matija

Malo strpljenja. Mislim da ce ovog proleca da pukne bomba. Ovo je moja licna inicijativa.

Matija

Nisan je „popravio“ jednu gresku a umesto nje napravio je nekoliko novih, na istom mestu. Njegovi dizajneri su ocigledno amateri. Steta!

Matija

Po zelji publike, ovde je dopuna mog komentara u slici i reci: 1. slika – stilski je neprihvatljivo da se 4 ostre ivice susrecu u jednoj tacki. 2. slika – debljina okvira otvora za hladjenje je suvise mala, ne odgovara velicini, proporcijama i karakteru automobila. 3. slika – nedostaje bocni otvor za ulaz vazduha za kocnice i za bocno usmeravanje struje vazduha. 4. slika – moj predlog korekcija je sledeci: – deo ceone povrsine ispod farova pomerio bih 3-4 cm unazad cime bi se resio konflikt ivica a prednji deo dobio bi na dinamici. – Donji deo maske podelio bih… Pročitaj više »