1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda6 sa zadnjim pogonom i linijskim šestakom debituje u narednih devet meseci
Mazda6 sa zadnjim pogonom i linijskim šestakom debituje u narednih devet meseci
4

Mazda6 sa zadnjim pogonom i linijskim šestakom debituje u narednih devet meseci

4.18K
4
Podelite sa prijateljima:

Nije bilo moguće baš uhvatiti planove rukovodstva Mazde „ni za rep – ni za glavu“ u proteklih nekoliko godina, barem kada se govori o proizvodnom portfoliju. To se jasno odnosi i na budućnost atraktivne Mazde6, iako već poduže cirkuliše priča kako će popularni sedan preći na platformu sa zadnjim pogonom. To se još uvek nije dogodilo, uprkos tome što istu priču slušamo još od 2017.

Pa opet, priča nikada nije zamrla a nije ni demantovana od „glavonja“ iz Hirošime. Naprotiv, japanski list Spyder7 pronosi novi aber, prema kom će dugo najavljivani model debitovati negde tokom prvog polugođa 2022. godine.

Shodno očekivanju, ni izveštaj ovog medija ne odudara od glasina koje su i ranije milovale naše uši. Opet se dakle priča o 2022. godini kao ključnoj za promociju sedana novog pogonskog koncepta, kako u smislu osovine na koju će snaga biti otpremana, tako i po pitanju pogonske jedinice koji će tu snagu proizvoditi, a koju je Mazda prikazala delimično kroz nekakav tizer, i to krajem prošle godine.

Kako bilo, onda kada dočekamo novitet, videćemo Mazdu6 s potpuno novim stilom. Novinari pomenute redakcije navode da će japanski sedan za inspiraciju imati, 2017. godine prikazani koncept Vision Coupe (s naslovne fotografije), a koji je posedovao jedan par vrata i nestvarno dugu haubu usled čega se cela karoserija činila maksimalno elegantnom. Izvor navodi i da će maska hladnjaka poneti nov dizajn koji će potom biti upotrebljen kao matrica i za buduće modele Mazde. Za razliku od koncepta, serijska Mazda6 će, naravno moći da preveze petoro ljudi.

Raspoloživa paleta pogonskih sklopova nove Mazde6 će uključiti trolitarski redni šestak koji će biti ukomponovan u formi takozvanog lakog hibrida (48V) iako u osnovi to uopšte nije hibrid… Očekivanja idu u smeru kasnije ponude i čisto električne modifikacije nove generacije Mazde6.

Kako bilo, tačnije, kada bilo, očekujemo trijumfalan povratak na tržište nove generacije japanskog sedana.

AutoRepublika

(4179)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Док сви произвођачи пребацују погон на предњу осовину, Мазда га враћа на задњу, док сви смањују кубикажу , уводе три цилиндра и турбо, Мазда није задовољна атмосферцом од 4 клипа са повећаном компресијом већ уводи и редни шестак.???Срам те било „BMW“,срам те било Мерцедес, браво Хирошима, браво Мазда !!!

Laki

Momci svaka vama čast za ove poteze!

Balkanboj

Hvala Mazdi što ću imati izbora za kupovinu, jer mi se sve manje dopada kako je moj omiljeni brend krenuo sa dizajnom novih modela.

Iznogud

Bila ovdje vijest da je jedan brend objavio svoje planove i u njima bilo nešto slabo planova za dilde, gotovo pa ništa posebno u skoroj budućnosti, a onda nakon te objave nagli pad dionica i nezadovoljstvo ovih koji drže dionice.
Pitam se, čemu to iznosenje planova? Koliko ja to mrzim….
Glede mazge, dobra najava, jedva cekam, samo bez egzibicija u pogledu motora , X ovo ono a na kraju duplo golo.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Iznogud