1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Dodge Challenger SRT Demon
Kraj za Dodge Challenger SRT Demon
1

Kraj za Dodge Challenger SRT Demon

741
1
Podelite sa prijateljima:

Tim Kuniskis, šef odseka za putničke automobile FCA u Severnoj Americi, rekao je za magazin Muscle Cars & Trucks da je Challenger Demon i zvanično završio svoju karijeru. 

FCA alijansa je do sada prodala ukupno 3.300 primeraka. Jedan od razloga zato Dodge neće vratiti uporizvodnju Demona jeste upravo doza ekskluzivnosti koja je planirana za ovu ograničenu seriju.

Za razliku od Chevroleta koji napušta muscle car segment, Dodge nema nameru da se odrekne svoje ikone. Umesto Demona sada je najsnažniji Challenger u ponudi SRT Hellcat Redeye koji razvija ogromnih 594 kW snage, ali ipak manje od nekadašnje krune ponude.

Kuniskis je potvrdio i da neće biti Demon verzije za Charger, jer u ovom trenutku ne vide razlog za tako nešto. Dodge je nedavno predstavio Charger SRT Hellcat Widebody za kojeg tvrde da je najbrži serijski sedan na svetu sa maksimalnom brzinom od 315 km/h!

AutoRepublika 

(741)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Neverovatno je sta su uradili sa jahtom teskom preko 2 tone.