1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Ovo je terenska Toyota RAV4
Ovo je terenska Toyota RAV4

Ovo je terenska Toyota RAV4

746
2
Podelite sa prijateljima:

Toyota RAV4 je jedan od najprodavanijih porodičnih SUV-ova. Japanski model je osvojio kupce širom sveta svojim dizajnom, opremom i hibridnom mehanikom koja je, u ovoj petoj generaciji, dodatno pojačana sistemom PHEV-a velike snage (Jurković tvrdi da ima 400 konjskih snaga :D).

Preprošlu, 2021. godinu završio je sa više od 100.000 prodatih jedinica u Evropi, a 2022. je do novembra akumulirao blizu 80.000 jedinica, prema podacima „Carsales-a“. U Japanu, RAV4 je takođe jedan od najcenjenijih od strane kupaca i, iako bi mogao dobiti na privlačnosti zahvaljujući originalnom paketu dodatne opreme „Adventure“.

To je delo tjuning kompanije Kuhl Racing i predstavljeno je na ogromnom sajmu posvećenom tjuningu na Salonu automobila u Tokiju.

Jasno je da je proizvođač jedva ostavio više od nekoliko poznatih detalja na ovoj kreaciji. Prednji deo je potpuno izmenjen, pa samo oblik boka i zadnjeg dela potvrđuju da je reč o terencu japanskog brenda. Prednji branik je nov, jednostavniji i kraći da bi se povećao napadni ugao u vožnji van puta. Kao i rešetka hladnjaka, poklopac motora i rešetke su prerađeni za agresivniji izgled.

Japanski SUV je takođe implementirao izmene na silueti, koja je dobila nekoliko dezeniranih panela sa novim rebrima koji se posebno ističu, dok je najprimetnija promena pozadi novi branik. Više je nego očigledno da su Kuhlovi tjuneri takođe poboljšali vešanje, sa novim oprugama koje su podigle visinu karoserije od tla, omogućavajući mu da primi velike gume tipične za najluđe terence. Monstruozni pneumatici Dunlop Grantrek AT5 su tu za svaki teren. Paket je dizajniran za verzije opremljene pogonom na sve točkove, kao i za osnovni pogon na prednje točkove.

Ova konverzija u zemlji izlazećeg sunca košta 15.420 evra, čemu se mora dodati i cena RAV4.

Jurkoviću, šta čekaš?!

AutoRepublika

(746)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Možda je dizajner ovog „unapredjenja“ mogao barem da koristi tesarsku, a ne običnu sekiru ( ako već nije imao i turpiju ).
😊

Matija

Auto je doslovno pretrpan vrlo grubim suvisnim stilskim detaljima.