1. Home
  2. Sajmovi
  3. Salon automobila postaje Festival automobila u Parizu
Salon automobila postaje Festival automobila u Parizu
1

Salon automobila postaje Festival automobila u Parizu

221
1
Podelite sa prijateljima:

Juče su najpre francuski a potom i ostali mediji izvestili o tome kako je potvrđeno otkazivanje, za jesen planiranog Salona automobila u Parizu. Međutim, to što salon, doživljen u tradicionalnom smislu neće biti održan, ne znači da jesenjih događaja koji slave automobile u prestonici Francuske neće ni biti.

Organizatori manifestacije su napisali u saopštenju za javnost sledeće: „U svetlu nezapamćene zdravstvene krize u kojoj je u ozbiljnoj meri postradao i sektor automobilske industrije, prinuđeni smo da objavimo da nećemo biti u prilici da održimo Salon automobila u Parizu u formi na kakvu ste navikli prethodnih decenija, odnosno u kompleksu Versajske luke (Porte de Versailles)“.

Dakle, sasvim je jasno da izložbe automobila, one u kojoj posetioci mogu da prošetaju kroz hale i pogledaju izložene serijske modele i koncepte, neće ni biti. Ali, organizatori imaju nameru da upriliče niz paralelnih događaja.

Početna ideja je bila da se osmisli veliki automobilski festival koji bi bio organizovan na četiri kraja Pariza. Kako stvari sada stoje, nije upitno održavanje događaja posvećenih novim konceptima mobilnosti a koji su nazvani Movin’On (Idemo) i Smart City (Pametan grad), a planira se i organizacija drugih vangradskih skupova.

Takozvani drugi događaji koji će biti održani van grada, odnose se na planirane test centre i demonstracione centre koji će biti postavljeni mimo sajamskih hala.

„Trenutno istražujemo sva alternativna rešenja koja bi mogla ublažiti odluku o otkazivanju tradicionalnog sajma, i to činimo u bliskom kontaktu s našim glavnim partnerima. Ponovno uspostavljanje koncepta Salona automobila u Parizu, koji će verovatno poprimiti festivalski karakter koji slavi inovativne koncepte mobilnosti, nudi nove prilike. Ništa neće biti kao što je nekada bilo i ova kriza nas mora učiniti agilnijim, kreativnijim i inovativnijim nego što smo ikada bili,“ stoji još u saopštenju za javnost.

Ukoliko se malo poigrate opcijom pretraga na našem portalu, podsetićete se da su brojni saloni automobila koji su bili na kalendaru najznačajnijih ovogodišnjih događaja otkazani ili pak samo odloženi. Za sada deluje da je jedino pariski šou iskoristio priliku da „nanovo izmisli tradicionalni sajam“, dok su ostali, kao što rekosmo, ili otkazivali ili odlagali održavanja konvencionalnih skupova.

AutoRepublika

(221)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Bolji je tradicionalni sajam, al daj šta daš. Ovako će samo prošetati Pekija sa kraja na kraj Pariza i šire 😀