1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Različiti tjuneri su se baš istakli radom na Toyoti Crown
Različiti tjuneri su se baš istakli radom na Toyoti Crown

Različiti tjuneri su se baš istakli radom na Toyoti Crown

511
0
Podelite sa prijateljima:

Izgleda da je Toyota Crown bila izvor nepresušne inspiracije ljudima iz više tjuning kuća koje su uložile određeno vreme u prerade ovog modela, kako u trozapreminskoj konfiguraciji, tako i u verziji s povišenom pozicijom sedenja. Njihovom radu su mogli da se dive posetioci ovog meseca pokrenutog Salona automobila u Tokiju, gde su izloženi primerci s fotografija.

Automobil koji je prikazan na naslovnoj, kao i na fotografiji iznad, je utemeljen na limuzinskoj verziji i za preradu su zaslužne kuće Tom’s Racing i KeePer. Modifikacije koje je ovaj duet priredio su daleko suptilnije od onih koje je osmislio Modellista i vidi se da bela limuzina nosi izraženiji prednji razdelnik (spliter), koji čuči na kompletu sjajnih  crnih felnih pribavljenih na sekundarnom tržištu. Pozadi je fiksno zadnje krilo, difuzor i četvorostruki završetak izduvnih cevi.

Kompanija Blitz je takođe izložila sopstvenu verziju modela Toyota Crown, što su videli posetioci Salona automobila u Tokiju. Oni su se pak bavili krosoverskom varijantom Crowna. Ova kreacija takođe nudi prilagođenu prednju masku s novim razdelnikom i leži na novim točkovima s integrisanim felnama koje promovišu crne i srebrne krake. Blitz je takođe instalirao neke nove detalje, kao što je i napravio neka manja podešavanja zadnjeg kraja krosovera.

Ono što je od krosovera Toyote Crown uradila firma M’z Speed, svakako je vidno hrabrije od drugih zahvata. Ovakav adut je opremljen prilagođenim prednjim branikom sa elementom robusnog izgleda, postavljenim direktno ispod rešetke hladnjaka. Takođe je vidljiv i set crnih točkova koji su umotani u gume marke Nitto s istaknutim belim slovima. Izvedene modifikacije su zaokružene ugradnjom agresivnijeg difuzora i četiri završetka izduvnih cevi.

Priča o tjuniranom Crownu je u Tokiju zaokružena radom kuće Aimgain. Ovakav Crown je poznat kao onaj koji dolazi u paketu VIP EXE, dok kupac vozila može da računa na prednosti koje donosi kompleta za spuštanje karoserije kroz koktel izmena na sistemu vešanja i takođe na neke nove naplatke. Aimgain je takođe proširio bočne pragove i opremio zadnji kraj novim difuzorom i dvostrukim hromiranim završecima izduvnih cevi. Od svih tjuniranih primeraka koji su do sada predstavljeni na ovoj manifestaciji, a koje se tiču radu na modelu Crown, ovaj je možda i najprefinjeniji.

AutoRepublika

(511)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments