1. Home
  2. Vesti
  3. Cena novog Opela Astre GSe
Cena novog Opela Astre GSe
7

Cena novog Opela Astre GSe

1.29K
7
Podelite sa prijateljima:

Sve je spremno za dolazak nove Opelove Astre GSe u španske salone. Dugo očekivana „sportska“ (i elektrifikovana) verzija Opelovog kompakta započela je svoju komercijalnu avanturu. Knjiga narudžbi je zvanično otvorena i uskoro stižu prvi primerci. Glavna ponuda za Španiju je potvrđena uz cene i opremu. Kasnije će biti dodat i Opel Astra GSe sa karoserijom Sports Tourer.

Opelov preporođen podbrend GSe izbija na scenu u ključnom trenutku za automobilsku industriju u Evropi. Proces prelaska na elektriku je ubrzan. Ispod haube je motor sa hibridnom plug-in tehnologijom (PHEV). Ali ne samo da se ističe svojom mehanikom, već se može pohvaliti i opremom, dizajnom i, pre svega, šasijom sa specifičnim podešavanjem.

U asortimanu hibridne plug-in Astre, verzija GSe stoji kao najekskluzivnija opcija. Igrajući ulogu vrhunske verzije, može se pohvaliti širokim spektrom mogućnosti povezivanja, udobnosti i bezbednosti.

Elektrifikovani motor nudi odličnu ravnotežu između karakteristika i performansi. Protagonista je 1,6-litarski četvorocilindrični benzinski motor koji razvija snagu od 180 KS. Prati ga mali elektromotor od 81,2 kW (110 KS). Pogonski agregat daje ukupnu snagu od 225 KS i 360 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Pokreće se preko osmostepenog automatskog menjača. Snaga se šalje na prednju osovinu. U stanju je da ubrza od 0 do 100 km/h za samo 7,5 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 235 km/h. Maksimalna brzina koja je ograničena na 135 km/h u slučaju vožnje u električnom režimu.

Zahvaljujući litijum-jonskoj bateriji od 12,4 kWh, nova Astra GSe može da putuje do 64 kilometra u čisto električnom režimu. Deklariše prosečnu potrošnju goriva od 1,2 – 1,1 litara na 100 km i emisiju CO2 od 26–25 g/km prema ciklusu WLTP.

Cena kreće od 40.900 evra.

AutoRepublika

(1285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Deklariše prosečnu potrošnju goriva od 1,2 – 1,1 litara na 100 km “

Kad će izmeniti ovo stupidno i obmanjujuće ponderisanje za WLTP deklaracije kod PHEV verzija ?

Zvezdan Božinović

Ni sami dopunjivi hibridi neće potrajati dugo, pa shodno tome, ni ovakve obmanjujuće deklaracije.

moron

“ … Opel Astra 1.6 Turbo Hybrid Elegance je na testu portala de.motor1.com, striktno propisnom vožnjom po talijanskim gradskim i otvorenim cestama te autocestama, oduševila štedljivošću. Test portala de.motor1.com pokazuje da se u realnim uvjetima, premda većina troši više goriva nego je ocijenjeno po WLTP standardu, može trošiti i manje, ako se vozi striktno po prometnim propisima. Testni je model opremljen gumama Michelin Primacy 4 – 225/45 R17. Test je napravljen 21. listopada 2022., u Italiji od Rima do Forlija (360 km) i natrag te u gradskoj vožnji, pri vedrom, sunčanom vremenu i temperaturama od 19 do 25 Celzijevih stupnjeva.… Pročitaj više »

BB

Ma to je kad ova plavuša vozi 😜😂🤣

TheStig

Ma ta plavuša ne vozi, ona samo sjedi i slika se za ig, a time samo povećava potrošnju jer svako malo kaže „stani ovdje, hoću da napravim kul fotku“. 😀

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
BB

Da ali pošto je auto na struju, na parkingu sa plavušom ni ne troši ništa, ona troši 😜

Renault Terminator

Video sam juče ovu novu Astru.Lijep auto.