1. Home
  2. Vesti
  3. Prodaje se navodno poslednji ikada proizvedeni primerak Saaba
Prodaje se navodno poslednji ikada proizvedeni primerak Saaba

Prodaje se navodno poslednji ikada proizvedeni primerak Saaba

1.65K
2
Podelite sa prijateljima:

Saab je verovatno proizvodio najkvalitetnije automobile u svojoj istoriji kada je bio prinuđen da se povuče sa velike pozornice. Poslednju generaciju serije 9-5 “bije glas” da se radi o izvanrednom vozilu, sa plemenitim enterijerom i odličnim voznim osobinama.

Sada se na švedskom sajtu za prodaju korišćenih vozila (Blocket.se) pojavio oglas u kome se na prodaju nudi, navodno poslednje proizvedeni primerak marke, što nažalost ne može biti potvrđeno na osnovu sadržaja, jer oglasu nedostoje VIN broj koji bi potvrdio autentičnost navoda.

Oglašeni primerak nosi oznake Saab 9-5 AERO 2.0TTID-XW, proizveden je 2010. godine, dok je po prvi put registrovan na dan 14. septembar 2010. Ovaj automobil poseduje dvolitarski, biturbo motor koji razvija 190 konjskih snaga, a koje se distribuiraju na sva četiri točka.

Do ovog trenutka, konkretan primerak je prevalio nešto više od 11.000 kilometara, a na osnovu emisije ugljen-dioksida (139 g/km) je moguće izvesti i računicu o deklarisanoj potrošnji benzina.

Zanimljivo je da je ovaj Saab proizveden dok je kompanija bila pod dirigentskom palicom stečajnog upravnika, pa ne čudi njegova odluka da poslednji primerak bogato opremi. Vozilo poseduje sistem za navigaciju, muzički uređaj koji potpisuje Harman Kardon, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova, pristup vozilu bez upotrebe ključa, projekciju bitnih informacija na vetrobranskom staklu, nadzor pritiska u pneumaticima, “ksenone”, senzor za detekciju padavina, automatsko parkiranje, Bluetooth interfejs, klimatizaciju koju je moguće zasebno podešavati prema zahtevima putnika koji sede na četiri sedišta.

Vozilo još uvek nije prodato, što otvara priliku ljubiteljima marke, kojih je bez sumnje puno i na našim prostorima, da pazare ovog, potencijalno jedinstvenog kolekcionarskog primerka. Tražena suma je 225.000 švedskih kruna (21.330 evra).

AutoRepublika

(1653)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Mnogo lep auto.

Max

žalost za ovakvog proizvođača što je ugašen, a šteta za automobilsku industriju što vw uopšte postoji