1. Home
  2. Vesti
  3. Pad prodaje novih automobila u Nemačkoj
Pad prodaje novih automobila u Nemačkoj
0

Pad prodaje novih automobila u Nemačkoj

715
0
Podelite sa prijateljima:

Broj prodatih novih automobila u zemlji Germana opao je za 0,5% u martu. 

Kako navode lokalni analitičari, pad prodaje najverovatnije je prouzrokovan zbog početka sezone karnevala, što je uslovilo manju zainteresovanost za kupovinu automobila, te da nema razloga za veću zabrinutost.

Trend pada prodaje dizelaša se nastavlja, s obzirom na to da je u martu prodato 2,7% manje takvih vozila nego lane, te sada ista imaju udeo od 32,4%. S druge strane, porastao je broj prodatih benzinskih automobila za 6,4%, a njihov udeo na tržištu sada iznosi 60,2%.

Američki proizvođač Tesla indeksirao je rast od 453%, dok je Volvo „u plusu“ 39%, a Audi 16%. U Nemačkoj je mart bio dobar i za Smart koji je zabeležio rast prodaje od 13%, Suzuki 12%, Seat 8,4%, a domaći (uslovno rečeno) Opel je prodao 6,4% više vozila.

Honda je imala očajan mesec kada je reč o prodaji jer su ostvarili pad 40%. Loš rezultat ubeležili su i: Nissan (-39%), Toyota (-14%), Jaguar (-26%), Land Rover (-18%). Nešto manji obim prodaje imao je i domaći Volkswagen (-2,9%) kao i Ford (-4,7%).

Kada je reč o premijum brendovima samo je Audi indeksirao rast, dok su ostali konkurenti prodali manje vozila nego za isti mesec prošle godine. BMW je stigao do 3,1% manje kupaca, dok je Mercedes u manjku za 5,2%. Najveći pad prodaje kod premijum marki doživeo je Porsche (-9,4%).

Zaključno sa martom, u Nemačkoj je ove godine kupljeno 880.092 nova automobila.

AutoRepublika 

 

(715)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments