1. Home
  2. Vesti
  3. Renault ne odustaje od dizela
Renault ne odustaje od dizela
8

Renault ne odustaje od dizela

6.97K
8
Podelite sa prijateljima:

Renault je upravo potpisao ugovor o ortakluku s proizvođačem motora, kompanijom Punch Torino, a kojim su regulisanja pitanja u vezi razvoja i nadgradnje dizel agregata. Kooperacija je deo projekta “Horse”, nove divizije francuske grupacije zadužene za nove termičke motore.

Grupacija Renault je juče objavila da je uspostavila novu sinergiju s italijanskim proizvođačem motora, firmom Punch Torino a u vezi proizvodnje i usklađivanja s anti-zagađivačkim standardima dizel motora namenjenih lakim komercijalnim vozilima.

Konkretnije, samo 4-cilindarski dizel će biti sklapan u Normandiji, u fabrici Kleon, a potom će biti transportovani u Torino, gde će inženjerski timovi italijanske firme, u dogovoru sa stručnjacima Renaulta, razvijati varijante usklađene sa standardima Euro 6 i Euro 7. Ideja je da proizvodnja započne od 2025. godine.

Uslovima ugovora je predviđeno da Punchu bude omogućena kupovina, korišćenje i prodaja aktuelnih i budućih Renaultovih dizela. “Ovo je konkretan dokaz relevantnosti projekta Horse, onog koji otvara prilike na tržištu. Deoba veština i ulaganje je esenijalna u smislu razvoja motora s unutrašnjim sagorevanjem koji bi imao minimalan uticaj na prirodno okruženje i koji bi zadovoljio buduću evropsku regulativu. Takođe, on bi trebalo da ponudi najbolje iskustvo kupima, u odnosu na rivalska rešenja, istovremeno minimizirajući štetne emisije,” rekao je Žil Le Bornj, direktor odeljenja za mašinstvo u okviru grupacije Renault.

Punch Torino predstavlja bivši razvojni i centar za konstrukciju dizel motora koji je poslovao unutar grupe General Motors. Od februara 2020. godine je u stoprocentnom vlasništvu belgijske grupe “Punch” koja je predvođena porodicom Dumarej.

Zapošljava 1.750 duša koje privređuju na sedam evropskih i azijskijh lokacija. Grupa društava generiše godišnji promet koji prevazilazi 650 miliona evra. Grupa Punch nije snabdevač samo dizel motorima, već radi i menjače kao i gorivne ćelije u okviru zavisnog društva Punch Hydrocells. Aktuelan ugovor s Renaultom, stoga je samo početna tačka saradnje dva društva, za koju se očekuje da će se širiti kroz vreme.

AutoRepublika

(6968)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Poslije duuuugo vremena nešto lijepo za čiti iz Renaulta.

BB

I to taman kad je najveći poštovalac brenda prešao na polovnog švabu benzinca 😉

Renault Terminator

🤣 e ako si mi rekao😂🍻

Laki

Renault T je promijenio brend iz nužde jer njegova stara ljubav nije više atraktivna.

Renault Terminator

Ma sve se slažem ali da znate….Renault je ipak tata za sve😎😉🍻
comment image

igi

Nažalost – „dizel motora namenjenih lakim komercijalnim vozilima.“. Automobila nema na mapi.

Renault Terminator

Pa..bar Kengur😁.Vozićemo Mastera i Trafica u putničkim verzijama😂

Renault Terminator

Tako Stig sa čuke,reci konačno ono što misliš da svi lijepo vide koliki si čoban i da zacementiraš sebi ban sa AR.