1. Home
  2. Vesti
  3. BMW X8 neće biti „veliki kupe na štiklama“
BMW X8 neće biti „veliki kupe na štiklama“
0

BMW X8 neće biti „veliki kupe na štiklama“

421
0
Podelite sa prijateljima:

Veliki SUV iz BMW-a koji se može poručiti i s tri reda sedišta, X7 je debitovao pre tek dve godine, ali će uskoro, sada već znamo s izvesnošću, izgubiti status SUV perjanice plemenite bavarske marke. To se zna od prošle godine, kada je profitni centar nazvan BMW M GmbH objavio da je pristupio razvoju noviteta zasnovanog na modelu X7. Već na proleće je BMW podneo aplikaciju Zavodu za zaštitu intelektualne svojine kojom se „stavlja šapa“ na indeks X8 M.

Dakle, ekipu krosovera marke BMW će predvoditi X8, ali će on, jasno biti dostupan i u civilnom izvođenju, to jest bez sufiksa M. Pred nama su sada i prve špijunske fotografije prototip primerka BMW-a X8, koje nam olakšavaju formiranje očekivanja od onog što donosi serijski krosover iz Minhena.

Ako rasuđujemo na osnovu onog što se vidi na fotografijama, BMW X8 neće biti kupeoliki SUV, pa se takve glasine ispostavljaju kao neosnovane. Uprkos neobičnom obliku bokova, automobil iz profila deluje prilično konvencionalno.

Međutim, veoma široki C stubovi zaista ostavljaju snažan utisak, pa je moguće da je takav efekat postignut uz pomoć lažnih linija na karoseriji koje su sakrivene ispod kamuflažnog filma. Mesta predviđena za smeštaj serijskih farova su još uvek popunjena privremenim rešenjima koja glume prednje i zadnje svetlosne grupacije.

Veličina otvora predviđenih za stakla, iza zadnjih vrata, sugeriše da BMW X8 verovatno neće ponuditi treći red sdišta. Moguće je da proizvođač ovim automobilom cilja na kupce iz segmenta kojim sada vlada glavni rival s modelom Mercedes-Maybach GLS .

Gama raspoloživih pogonskih sklopova će, prema očekivanjima, svakako uključiti hibridni koktel nasleđen iz limuzinske perjanice to jest iz BMW-a 745e. U ponudi će se naći i snažnija verzija s V8 turbobenzinskim motorom.

Datum premijere ogromnog novajlije iz Bavarske još uvek nije poznat. To se još dodatno „komplikuje“ kod čisto električne varijante, pošto je njeno lansiranje još uvek upitno. Međutim, ako znamo da će Serija 7 dobiti svoju baterijsku modifikaciju, veoma je verovatno da će ista sudbina snaći i paletu dostupnih pogonskih sklopova za X8.

Prema preliminarnim informacijama, premijera serijske verzije modela BMW X8 će se dogoditi u nekom, još uvek nepoznatom trenutku naredne godine.

AutoRepublika

(421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments