1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes-Benz i Bosch razvijaju autonomni taksi
Mercedes-Benz i Bosch razvijaju autonomni taksi
0

Mercedes-Benz i Bosch razvijaju autonomni taksi

135
0
Podelite sa prijateljima:

Autonomna taksi vozila će stići na puteve pre kraja ove dekade.

Do početka naredne decenije, u nekim delovima sveta bi klijenti mogli da se voze taksijem koji se sam kreće, i to prostom upotrebom putem pametnog mobilnog telefona.

Naime, zajedno sa kompanijom Bosch, Mercedes-Benz razvija flotu autonomnih taksi vozila. Dve kompanije su već započele rad na ovom projektu, odnosno seriji potpuno automatizovanih (SAE nivo 4), bez vozača (SAE nivo 5) vozila za javnu upotrebu.

Partnerstvo kombinuje ekspertizu jednog od vodećih premijum proizvođača automobila, Mercedesa, i stručnost najvećeg svetskog snabdevača u automobilskoj industriji, Bosch.

Predložena usluga prevoza bi klijentima omogućila da naruče autonomni taksi preko aplikacije na mobilnom telefonu. Mada Bosch i Mercedes za sada drže konkretne detalje u tajnosti, cilj je da se ostvari nivo serijske prizvodnje sistema koji će obezbediti potpuno autonomno kretanje automobila u urbanim uslovima. Tehnologija je delimično najavljena kroz F015 Luxury in Motion koncept iz 2015.

Rani prototip bi trebalo da vidimo u narednih par godina.

 

(135)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments