1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. „Procurele“ slike električnog Minija Acemana
„Procurele“ slike električnog Minija Acemana
3

„Procurele“ slike električnog Minija Acemana

100
3
Podelite sa prijateljima:

Uoči predstavljanja sledećeg meseca, slike novog Minija Acemana su, kako to obično „slučajno“ biva, procurele. Slike dolaze zahvaljujući kineskim vlastima koje su ih objavile na svojoj internet stranici Ministarstva industrije i informacionih tehnologija. Ovo je uobičajen slučaj da je MIIT nametnuo svoje propise proizvođačima, nalažući da se slike automobila dostave pre njegove prodaje u Kini. Na prvi pogled, Mini Aceman je „mini“ Countryman, to jest mali Countryman.

Prednji deo ima istu osmougaonu rešetku sa sličnim svetlosnim dizajnom kao kod Countrymana. Procurila su dva modela, osnovni i Aceman S, ali ne i verzija John Cooper Works koja će biti predstavljena kasnije ove godine. Aceman čije slike vidimo ima dizajn farova sa svetlosnom trakom koja se nalazi u sredini staklenog kućišta. Donja prednja maska se ipak razlikuje od Countrymana SE sa manje agresivnim spojlerom.

Dimensije MINI Aceman MINI Aceman S
Dužina 4.076 mm 4.094 mm
Širina 1.754 mm 1.754 mm
Visina 1.515 mm 1.515 mm
Međuosovinsko rastojanje 2.606 mm 2.606 mm

Zadnja svetla vozila pokazuju prepoznatljiv raspored, uključujući nekonvencionalan raspored svetala. Pored toga, dizajn zadnjeg branika se razlikuje od dizajna Countrymana SE. Sa strane, vozilo zadržava dimenzije koje podsećaju na one kod prethodnog Countrymana, sa elegantnom linijom krova i dizajnom koji je u skladu sa klasičnom Minijevom estetikom. Međutim, dizajn karakterističan za Countryman će ostati jedinstven za taj model. Čini se da je uvođenje novog Minija Acemana namenjeno da posluži kao naslednik Clubmana u asortimanu modela nekadašnje britanske marke.

Dimenzijski, Aceman i Aceman S su isti, sa 1.754 mm širine, 1.515 mm visine i međuosovinskim rastojanjem od 2.606 mm. Zanimljivo je da su zabeležene dve različite dužine – 4.076 mm i 4.094 mm – za oba vozila, koje se mogu pripisati isključivo varijacijama u prednjim i zadnjim prepustima. Pored toga, Aceman S se odlikuje uključivanjem srebrne zaštitne ploče i komplementarnih detalja, uz prisustvo „S“ značke, što ga dodatno izdvaja.

Kineska web stranica takođe otkriva niz boja za Aceman, uključujući Nanux White, Legend Grey, Blazing Blue, Smokey Green i Melting Silver III. Krov će takođe biti ponuđen u različitim bojama. Pored toga, najmanje je sedam modela točkova. Dolaze u veličinama od 17, 18 i 19 inča. Nema fotografija dizajna enterijera, ali očekuje se sličan raspored i tehnologija kao u Countrymanu. Naravno, opcije ukrasa i presvlake će takođe biti slične.

Specifikacije MINI Aceman MINI Aceman S
Snaga 135 kW (184 KS) 160 kW (218 KS)
Obrtni moment 290 Nm 330 Nm
Domet 300 km 400 km
Kapacitet baterije 40 kWh 54.2 kWh

J05 Mini Aceman je opremljen sa jednim električnim motorom od 135 kW (184 KS) i baterijom od 40 kWh, za koju se očekuje da će obezbediti domet od približno 300 km i može dostići maksimalnu brzinu od 160 km/h. Sa druge strane, Mini Aceman S može se pohvaliti višom maksimalnom brzinom od 170 km/h, što se pripisuje njegovom robusnijem motoru od 160 kW (218 KS). Njegov domet je povećan na oko 400 km, zahvaljujući većoj bateriji od 54,2 kWh. Oba modela imaju ternarne litijumske (NCM) baterije koje isporučuje Svolt, podružnica kompanije Great Wall. Ne postoji Mini Aceman ALL4 sa pogonom na sva četiri točka.

Mini je potvrdio da će Aceman biti predstavljen zvanično 24. aprila, a prodaja će početi kasnije ove godine.

AutoRepublika

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Pederski automobil

Matija

Za mene je jedino Mini One pravi Mini, sve vece od toga je samo komercijalizacija njegovog cuvenog imena. Nadao sam da ce BMW jednoga dana napraviti pravi Mini po uzoru na prvog: oko 3 metra duzine, pravi gradski auto. Pre vise godina BMW je aktivirao ovu temu ali svi eksperimenti sveli su se na skracivanje modela One, tako da je postao dvosed.

Sto se Acemana tice, njegov dizajn je dobar primer nekreativne devijacije shvatanja sta je to dizajn uopste. Cista karikatura! Na zalost, ni BMW ni Mini nece se opametiti sve dok ima kupaca.

Bungi

Nažalost neće, jer ne odlučuju inžinjeri već menadžeri kompanija.Oni hoće veće, skuplje modele, veću stopu profita po jedinici proizvoda.