1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. LM Creations Custom Shop ponovo stvara poznati Moto Guzzi V8 Racer
LM Creations Custom Shop ponovo stvara poznati Moto Guzzi V8 Racer

LM Creations Custom Shop ponovo stvara poznati Moto Guzzi V8 Racer

172
2
Podelite sa prijateljima:

Moto Guzzi-jev trkački motor V8 500 GP iz 1955. je legenda. Napravljen za trkački tim Moto Guzzi Grand Prix za sezone od 1955. do 1957. godine, ima V8 motor od 499 kubika koji daje 80 konjskih snaga (59 kW) i najveću brzinu od 275 km/h. Iako je trkački model na dva točka penzionisan nakon samo dve godine, ostavio je neizbrisiv trag na entuzijaste motocikala.

Holandski LM Creations Custom Shop pretvorio je za stogodišnjicu Moto Guzzi V9 Bobber iz 2021. u retro trkač.

LM Creations je biro za dizajn i inženjering specijalizovan za dizajn automobila. Implementira CAD dizajn, reverzni inženjering i umeće za izradu kreacija sa jedinstvenim potpisom.

Prema Bike Exif-u, osnivač LM Creation-a Luc Muis radio je na ovom projektu sa francuskim Motoplex Metz-om, vodećom prodavnicom za Piaggio. Pre nekog vremena, otišao je u njihov izložbeni prostor u regionu Lorena i na kraju pričao o projektu povodom Guzijevog stotog rođendana.

U svom studiju, Luc je napravio renderovanje zasnovano na V8 trkaču. Obe strane su volele ideju, tako da je projekat potpisan i na kraju se ostvario.

Standardni V9 Bobber je uglavnom ostao netaknut, ali je dodato nekoliko elemenata da bi se razlikovala konstrukcija. LM Creations je instalirao ručno oblikovan aluminijumski oklop i rezervoar za benzin u stilu GP. U početku, za V8, obloga je ručno napravljena od aluminijuma, tako da nijedna dva dela nisu bila identična. Takođe je izgledalo pomalo grubo oko ivica, pa je Luc pokušao da ponovi ovaj detalj.

Trebalo mu je više pokušaja dok nije uspeo da to uradi kako treba. Zadržao je lopatice sa svake strane kao znak Guzzijevog dizajna, ali je takođe napravio oklop tako da može da usmerava vazduh u glave cilindara V9.

Rezervoar za benzin je napravljen od nule – ima udubljenja za kolena i „krila“ koja oponašaju one na V8. Ima klasičan efekat sirovog aluminijuma koji se savršeno uklapa sa zelenim završnim obradama. Mnogo truda je uloženo u stvaranje ovog izgleda stare škole, sa posebnom pažnjom posvećenom manjim detaljima.

Obično se varovi sakrivaju korišćenjem traka od istog aluminijuma kao i šipke za punjenje. Luc Muis je želeo da sačuva estetiku ručne izrade V8, pa se umesto toga odlučio za drugačiji, tamniji aluminijum kako bi naglasio način na koji je napravljen.

Element koji se definitivno ističe je prilagođeno solo sedište, tapacirano u Holandiji, što dodatno doprinosi elegantnom izgledu. Luc je dizajnirao novi gornji jaram sa integrisanim kopčama i nosačem za brzinomer.

Što se tiče osvetljenja, motocikl ima diskretno zadnje svetlo i kombinovane LED diode za pokazivače pravca. Farovi su skriveni ispod velikog oklopa.

Tim koji stoji iza ovog motocikla znao je da mora biti zelen, baš kao i V8. Izabrali su zelenu nijansu iz Moto Guzzijevog modernog kataloga kako bi dodali malo modernog šmeka.

Zadržavanje ručne izrade bilo je ključno za Luca. Rekao je: „Tako da umesto da izgladim oplatu sa Bondoom (polesterski kit proizvod) i sjajnom bojom, zamolio sam Custom Coatings da stavi mat metalik premaz u prahu na njega. Ovo se nikada neće oboriti, i još uvek možete da vidite nekoliko nesavršenosti koje biste videli sa ručno pravljenim biciklima i automobilima pedesetih“.

Motoplex je dodao još neke značajne detalje – ramena na V9 crnim točkovima su uglađena, a ugrađeni su i duži zadnji amortizeri. Gotovo bele ručke upotpunjuju starinski izgled. Naravno, smeli logo Moto Guzzija nije mogao da izostane od izrade – ponosno je istaknut na prednjoj strani.

Ova moderna replika kultnog V8 je fantastičan način da se proslavi jedan vek Moto Guzzija.

AutoRepublika

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matori

Nisam siguran, ali meni ovo deluje kao V2 motor koji ima po 4 ventila na svakom cilindru, a ne V8 konfiguraciju.

moron

U pravu si.