1. Home
  2. Vesti
  3. Honda Accord je i dalje pristupačna
Honda Accord je i dalje pristupačna
10

Honda Accord je i dalje pristupačna

4.60K
10
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko meseci od kada je Honda predstavila novu generaciju modela Accord za američko trižište, i uskoro bi trebalo da krene da pristiže u izložbeno-prodajne salone. Iako prodaja ove japanske limuzine nije velika kao nekada, u upravo završenoj godini je isporučeno zadovoljavajućih 154.612 primeraka, što je stavlja na drugo mesto u svojoj kategoriji – odmah iza svemoguće Toyote Camry.

Daleko od toga da neko ima zamerke na račun Accorda već je jednostavno „pogrešan automobil u pogrešno vreme“ i mora da se bori sa naglom popularnošću krosovera. Ali, sedan i dalje ima dovoljan broj vernih kupaca da je Honda odlučila da mu produži život lansiranjem još jedne generacije.


Nismo bili sigurni šta da očekujemo i vezi cene vozila, pošto je Honda prethodne godine krenula s novom stategijom. Eliminisani su bazni paketi opreme na gotovo svim modelima, a onima preostalim, značajno su podignute cene. Na taj način, ulazak u Hondin svet je postao skuplji nego ikada pre, i u nekim slučajevima modeli ovog brenda su postali i po 20-30% skuplji nego konkurencija iz SAD, Južne Koreje i Japana.

Ali u slučaju Accorda, cene su zapravo pristupačne i gotovo identične u poređenju sa vremenskim periodom svega godinu dana ranije. Početna cena iznosi 28.390 dolara ili samo 775 najmanjih zelenih novčanica više nego kod prethodnika, a za spomenutu sumu kupac dobija 1,5-litarski turbobenzinac sa 192 konjske snage, CVT menjač, 7,0-inčni monitor, 17-inčne felne, LED osvetlenje i priključivanje mobilnog telefona preko Apple CarPlay i Android Auto interfejsa.

Jedini preostali paket na standardnom modelu je EX sa cenom od 30.705 „zelembaća“. a sa njim stižu grejači u prednjim sedištima, automatska klima, bučniji audio sistem i šiber.

Honda očekuje da će većina kupaca da se odluči za hibrid. Kombinuje 2,0-litarski benzinac sa električnim motorom za maksimalne 204 konjske snage i kombinovanu potrošnju od pet litara na pređenih sto kilometara. U njegovom slučaju cene se kreću od 32.990 do 38.985 dolara i dok su kod paketa EX-L, Sport-L i Touring ostale iste kao kod prethodnika, paket nazvan Sport je video rast cene od 4.175 najmanjih zelenih novčanica.

Honda nam kaže da postoji razlog za tako nešto pošto Sport sada stiže sa 19-inčnim felnama, bežičnim Apple CarPlay i Android Auto, 12,3-inčnim monitorom, kožnim sedištima i s još mnogo toga.

Japanskom gigantu ide u korist to što praktično i nema konkurenciju, sa izuzetkom spomenute limuzine zvane Camry. Ford Fusion, Chrysler 200 i Volkswagen Passat su već nestali sa tržišta, na istom putu su i Hyundai Sonata, Kia K5, Subaru Legacy i Nissan Altima, a pomalo nas je iznenadila vest koja je plasirana ranije ove sedmice, a koja govori o tome da Chevrolet planira razvoj naredne generacije modela zvanog Malibu. Ne sumnjamo da će zabeležiti komercijalni uspeh, možda ne veliki kao pre dvadesetak godina, ali svakako dovoljno veliki da ostane u proizvodnji.

AutoRepublika

(4603)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Honda očekuje da će većina kupaca da se odluči za hibrid. Kombinuje 2,0-litarski benzinac sa električnim motorom za maksimalne 204 konjske snage i kombinovanu potrošnju od pet litara na pređenih sto kilometara. “

„What Car“ je testirajući u realnim uslovima novi Civic sa istim hibridnim pogonskim sklopom postigao prosečnu potrošnju od 49,9 MPG, što je oko 4,7 litara.

https://youtu.be/-8WpfnnyNDc?t=400

Slavko

Mogli su malo da porade na dizajnu enterijera, ovako, pojavio se u jednom modelu, i sad ga samo kopiraju, uz sitna odstupanja, najvise u pogledu velicine tableta. Inace, Accord vec koju deceniju je auto za pozeleti.

Matija

Aktuelna generacija Honde Akord je diskretno elegantna limuzina sa atraktivnim karakteristikama:
– Potrosnja od samo 4,7 lit./100 km (info „Moron“)
– Cena od samo 33 – 38 hiljada dolara!

Za poredjenje: VW e-Up ima novu pocetnu cenu od preko 30.000 evra, na koju treba dodati jos mnogo toga da bi auto bio pristojno opremljen!

kikiriki

Cega prosnja 4,7 l ?? Magle?

BB

Ne poznaješ ti morona i mjegove sposobnosti… 😉

J4ZZ3R

Veruj mi da ne moraš biti MRN da bi postigao tu potrošnju

moron

Nije to „What Car“ štedio pri testiranju.

Renault Terminator

Dobra Honda.Klasične,normalne i pristojne linije,auto je na zemlji a ne ni na nebu ni na zemlji.To volim da vidim danas kod novih auta.I ovaj motor sa 204 ks je taman.Ništa je tu više ne bi dirao,šalji to u serijsku proizvodnju…

Kimi

Nije mi jasno kako je onda Civic 40000e

Yankee

Tamo gde je Accord $28.400, Civic je $24.650.