1. Home
  2. Vesti
  3. Rusi otkupljuju Mazdin udeo u zajedničkom preduzeću iz Vladivostoka
Rusi otkupljuju Mazdin udeo u zajedničkom preduzeću iz Vladivostoka
4

Rusi otkupljuju Mazdin udeo u zajedničkom preduzeću iz Vladivostoka

284
4
Podelite sa prijateljima:

Pre par dana smo preneli vest koju je prvi obnarodovao azijski poslovni dnevnik Nikkei a prema kojoj uprava japanskog proizvođača automobila Mazde, razmatra obustavu proizvodnih aktivnosti u fabrici koju kontroliše zajednički poduhvat s ruskom kompanijom Sollers. Sada stiže vest o tome da Rusi planiraju otkup udela u toj firmi od društva Mazda Motor Corp, što su potvrdili i iz Sollersa.

Mazda, koja je prošle godine zabeležila prodaju od 30 hiljada vozila u Rusiji, je još u martu najavila obustavu proizvodnje u Vladivostoku onda kada presuši lager zaliha u ruskoj fabrici koju kontroliše u ortakluku sa lokalnim Sollersom.

„U isto vrmee, Sollers Auto je već razradio plan oživljavanja fabrike za proizvodnju vozila drugih brendova i trenutno je u završnoj fazi pregovora oko otkupa udela od japanskog entiteta,“ piše u izjavi za medije koju je potpisao Sollers. Ipak, nije predstavljen nikakav vremenski okvir za ciljanu realizaciju ove najave.

Portparol Mazde je potvrdio da kompanija razmatra pitanje prekida proizvodnje u Vladivostoku, ali ništa od daljih pojedinosti nije izneo, dok je Toyota Motor Corp u petak obzbnanila nameru o prestanku montaže vozila u Rusiji, usled nedostatka ključnih materijala i delova.

Pored ove dve kompanije, i mnoge druge su donele slične odluke, a što sve treba tumačiti u sklopu trenutnih geopolitičkih dešavanja čija je jedna od implikacija stigla krajem februra, i to u vidu rata u Ukrajini.

AutoRepublika

(284)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Zanimljivo da Rusi otkupljuju imovinu firmi koje su poslovale u Rusiji,a Rusku imovinu van te zemlje plene i kofiskuju.

Bungi

Neko nekorektan ti je dao minus zbog ovog stava ali si od mene dobio plus.Tvoja konstatacija se može prevesti na pitanje, zašto je bitan teritorijalni integritet Ukrajine,Gruzije, Moldavije,…a Srbije, nije???Zato što dvostruki standardi iste stvari posmatraju drugim očima.

Tradicija

Nisam neki politički expert ali koliko vidim u poslednjih 10 do 15 godina sve države koje poštuju i gaje prave porodične vrednosti su nekako ušle u rat ili su sancionisane valjda zbog toga što su veliki svetski umovi već davno rekli da je stub svake države zdrava i jaka porodica,a to se očito ni malo ne dopada ovim koji vode nazovi demokratsku EU.

Renault Terminator

Hebeš Mazdu i onako nije neki auto…