1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla ove godine neće plasirati nijedan novi model
Tesla ove godine neće plasirati nijedan novi model
2

Tesla ove godine neće plasirati nijedan novi model

318
2
Podelite sa prijateljima:

Američka marka potvrdila je da će se fokusirati na uvećavanje proizvodnje umesto na novitete.

“Ove godine nećemo nuditi nove automobile. Ukoliko bismo plasirali novi model, onda bi nam opala proizvodnja ostalih vozila”, rekao je Ilon Mask. To je i zvanično stavilo tačku na razne glasine da će Tesla ove godine konačno izbaciti na tržište dva nova modela.

Reč je o Cybertrucku i Roadsteru. Mask je naveo da će krajem godine početi pripreme za proizvodnju ovih četvorotočkaša, te da se nada da bi mogli da se nađu na sceni sledeće godine.

Šef Tesle odbacio je i priče o jeftinijem automobilu koji je trebalo da dođe u formi hečbeka i da predstavlja odgovor ovog brenda na modele poput VW ID.3 i Renault Megane E-Tech. “Trenutno imamo previše posla, tako da ne radimo na takvom automobilu”, zaključio je Ilon Mask. No, to ukazuje da postoji ogromna šansa da Tesla ni naredne godine ne ponudi neki novi model…

Umesto toga, fokus je na uvećavanju obima proizvodnje. Ove godine kreće sa radom Teslina fabrika pokraj Berlina, gde će se vršiti montaža Modela 3 i Modela Y za potrebe evropskih kupaca.

Stoga bi trebalo očekivati još veću prodaju ovih automobila na Starom kontinentu. Podsećamo, Model 3 je prošle godine bio najprodavaniji EV model u Evropi, a ujedno i najpopularniji pripadnik premijum D segmenta. Teslin automobil ostvario je 141.429 registracije u našem delu sveta.

AutoRepublika 

(318)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

E moj Ilone, niste u stanju četiri godine da izbacite Roadstera…

Kako se kaže kod nas… „Hiljadu babica – kilavo dete!“

BB

Pa zar ga nije izbacio prije par godina u orbitu https://youtu.be/qk6qxprCuGY
Ali bukvalno…