1. Home
  2. Vesti
  3. Hertz nikako da stane na zelenu granu
Hertz nikako da stane na zelenu granu
0

Hertz nikako da stane na zelenu granu

206
0
Podelite sa prijateljima:

Nekada najveća firma za iznajmljivanje automobila na svetu Hertz prati skandal za skandalom već nekoliko godina. Sve je započelo tokom ranih meseci epidemije virusa korone, kada je potražnja za iznajmljivanjem četvorotočkaša značajno opala, a Hertz biva primoran da proda veliku zalihu vozila.

Međutim, kako se ekonomija oporavljala tako je i potražnja za automobilima rasla, a Hertz ih jednostavno više nije imao. Kompanija je otišla u stečaj i na temelju stare firme se rodio novi Hertz. To nije sprečilo probleme, posebno nakon što je veliki broj mušterija tužio firmu da su policijskim snagama prijavljivali krađu iako nje uopšte nije bilo. Istraga je pokazala da je Hertz zapravo bio taj koji je zabrljao sa dokumentacijom i kompanija je nedavno kažnjena sa čak 168 miliona dolara.

 

Svega nekoliko sedmica kasnije kompanija je opet na optuženičkoj klupi. Ovaj put se tereti da su nastavili da iznajmljuju automobile na kojima je bio otvoren opoziv pre nego što su takvi četvorotočkaši popravljeni. Takav zakon je na snazi još od 1966. godine i zabranjuje firmama sa više od 35 automobila u ponudi da ih iznajmljuju pre nego što problemi budu rešeni.

Nedavna istraga je pokazala da je Hertz redovno kršio takvo pravilo u periodu od 2018. do 2020. godine i to pretežno sa modelima brendova Nissan i Ford. Sporni automobili su Nissan Altima modelskih godina 2018., 2019. i 2020. kao i terenac Ford Explorer iz 2018. godine. Oni nisu jedini na listi, ali svakako čine većinu, posebno iz razloga što je Ford u jednom momentu bio vlasnik Hertza i dan danas jedan od najvećih snadbevača.

Američka organizacija za bezbednost na putevima National Highway Traffic Safety Agency (NHTSA) kaže da je Explorer u tom periodu imao probleme sa curenjem benzina, bezbednosnim pojasevima i nosačima na krovu koji bi mogli da otpadnu. Altimini problemi se odnosili na kameru zadnjeg dela vozila koja bi prestala da funkcioniše i haubama gde je postojala mogućnost da se otvore tokom vožnje.

Nismo sigurni kakva kazna čeka Hertz, ali ne sumnjamo da će i ovaj put biti u milionskom iznosu.

AutoRepublika

(206)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments