1. Home
  2. Vesti
  3. Ipak ništa od Volge na bazi Škode
Ipak ništa od Volge na bazi Škode
2

Ipak ništa od Volge na bazi Škode

355
2
Podelite sa prijateljima:

Pre nekoliko dana se na delu globalne mreže, dostupnom samo na ruskom jeziku, to jest na RuNetu se pojavila vest da kompanija GAZ planira da lansira novu Volgu koja bi bila zasnovana na arhitekturi nove generacije Škode Octavije. Iako su i sami pretpostavili da se ovde radi o varijaciji na temu „šta je babi milo – to joj se i snilo“, novinari spcijalizovanog portala Autoreview su poslali upit odeljenju za komunikaciju s javnošću GAZ grupe. Nisu dugo čekali na odgovor:

„Pogođeni ekonomskim sankcijama koje su nam nametnuli inostrani faktori, kao i pod pritiskom krize izazvane padom tražnje za automobilima, usled posledica pandemije virusa Covid-19, GAZ grupa je u potpunoj nemoći da zaigra igru na novim segmentima tržišta, pa tako ni ne razmatra nove projekte, a kamoli da ih razvija.

Kompanija se u ovom trenutku fokusira na očuvanje aktuelnog obima ponude, odnosno posvećeni smo proizvodnji i razvoju lakih komercijalnih vozila, gde smo već jaki. Pored vozila iz te kategorije, bavimo se i kamionima srednje tonaže, s bruto težinom u rasponu 2,8 do 10 tona, kao i širokom paletom autobusa različitih klasa“.

Svaki dalji komentar možda bi bio suvišan. Ipak, vredi reći da ni maštovit momenat osobe koja je prva pronela priču o razvoju nove Volge na bazi donorske Octavije, nije besmislena ideja. Poznato je da je GAZ, već godinama unazad, potpisnik sporazuma s češkom firmom, prema kom je organizator ugovorne proizvodnje Škode Octavije. Shodno tome, i češki model nove generacije bi trebalo da počne silaziti s proizvodnih traka fabrike u Nižnjem Novgorodu, pre isteka ove kalendarske godine.

AutoRepublika

(355)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Par Volge ne može biti Octavia, prije Superb, ali mogao bi sada neki kinez se okititi Volginom značkom

Iznogud Časni

Jel danas subota? Jel to onaj u štrajku?