1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes se sprema za atak na rekord Nirburgringa
Mercedes se sprema za atak na rekord Nirburgringa
0

Mercedes se sprema za atak na rekord Nirburgringa

189
0
Podelite sa prijateljima:

Nemci se svojski trude da marketinškim potezima srede fijasko oko plasmana modela AMG-One. 

Posle više godina odlaganja Mercedes je u maju ove godine prikazao serijsko izdanje hiperautomobila AMG-One koji u prerađenom obliku koristi pogonski sklop bolida iz Formule 1. Brojke govore da je u pitanju zaista automobil sa gotovo neverovatnim performansama. Kako se radi o hibridnom pogonskom sklopu, koristi se kombinacija termičkog agregata i elektromotora.

Sam V6 1,6-litarski turbo benzinski motor proizvodi 574 konjskih snaga. Ali, kao i u Formuli 1, na njemu su montirana dva elektromotora. Prvi razvija 122 konjske snage i on vrti „elisu“ turbopunjača, razvijajući do 100 hiljada obrtaja u minuti (sistem MGU-H).

A drugi je postavljen na radilicu motora (preko zupčanika), i on isporučuje 163 konjskih snaga, te ispomaže SUS motoru u zadatku okretanja točkova (MGU-K). Prilikom kočenja, oba motora prelaze u režim rekuperacije i proizvode električnu energiju.

Ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h iznosi 2,9 sekundi, dok se do 200 km/h stiže za tačno sedam sekundi. Hiperautomobil ubrzava i do 300 km/h, ali za 15,6 sekundi. Maksimalna brzina je kako kažu nadležni u Štutgartu 352 km/h.

Pa, šta cilja Mercedes? Ukoliko je verovati inostranim portalima, „trokraka zvezda“ bi da se okiti novim rekordom na „Zelenom paklu“. Meta je Porsche 911 GT2 RS u izdanju Manthey Racinga koji je preleteo Ring za 6:38.835. Na internetu su se čak pojavile glasine da bi nemačka marka želela da AMG-One spusti vreme na manje od šest i po minuta…

Živi bili pa videli, a dok čekamo eventualni pokušaj Mercedesa na Nirburgringu predlažemo da pročitate fenomenalnu prezentaciju ovog nesvakidašnjeg modela na sledećem linku. 

AutoRepublika 

(189)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments