1. Home
  2. Sajmovi
  3. Volkswagen najavljuje svetsku prezentaciju novog električnog automobila na sajmu CES 2023
Volkswagen najavljuje svetsku prezentaciju novog električnog automobila na sajmu CES 2023
10

Volkswagen najavljuje svetsku prezentaciju novog električnog automobila na sajmu CES 2023

1.45K
10
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je najavio predstavljanje jednog od najvažnijih noviteta nemačke firme za predstojeću 2023. godinu i koji će biti predstavljen praktično odmah posle Nove godine, nekoliko sati pre otvaranja novog izdanja CES-a u Las Vegasu.

Više je nego jasno da nemačka firma želi da privuče što više pažnje, uprkos činjenici da će njena važna novina biti prisutna na štandu na severnoameričkom događaju.

Ovaj model za sada ima ime Volkswagen ID. Aero, ali će usvojiti ime u skladu sa kojim će popuniti prazninu koju je ostavio Passat i koji će postati ID.7, što će biti potvrđeno 3. januara 2023. godine.

Još jedan debi se sprema, ali u ovom slučaju je restajling modela ID.3. Ažuriranje ID.3 se dugo očekivalo i zakazano je za sledeće proleće.

ID. Aero je ključni deo Volkswagenove strategije u Americi i smatra se pravim rivalom Teslinom Modelu 3.

Što se tiče enterijera, ID. Aero će ponuditi osveženi i razrađeniji enterijer, sa zaokruženom kontrolnom tablom sa blago zakrivljenom i integrisanijom digitalnom instrument tablom, kao i velikim ekranom osetljivim na dodir na centralnoj konzoli.

ID. Aero će ponuditi veliki prostor sa pet sedišta, kao i niz različitih verzija sa jednim i dva elektromotora, pogonom na zadnje točkove i pogonom na sve točkove, snage između 204 i 380 KS, kao i moćnu bateriju do 111 kWh koja navodno može omogućiti do 700 kilometara autonomije sa jednim punjenjem.

AutoRepublika

(1447)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Svi ID modeli VWa imaju jedan isti problem – dizajn! Susret sa njima na ulici je vrlo neprijatan jer izgledaju veoma masivno. Gornja linija karoserije, koja razdvaja limene od staklenih povrsina, ima oblik „talasa“ koji nije bas srecno definisan – ne vidi se logicna veza ove linije sa tockovima i ostalim delovima karoserije. Kada pogledate gornju sliku novog modela, na prednjem delu dominira forma koja asocira na staromodni branik?! Svi ostali proizvodjaci oblikuju povrsinu prednjeg dela tako da se dobije vizuelni utisak dinamike. Za razliku od njih, VW daje utisak tezine i statike. Sa ovakvom ponudom nije ni cudo da… Pročitaj više »

TheStig

Slažem se Matija, ja bih zabranio VW da dizajnira „in house“ bilo šta. Plaše narod po ulici 😀

kikiriki

Tebe treba zabraniti, dekretom, ukazom, uredbom, zakonom, ustavom. Sve user**š, sve usmrdiš.

TheStig

Odjebi u skokovima kako si i doskakao ovdje. 😁

DUDE

…i kostace jedno 70.000eur.
Neka, hvala, uskoro u Evropu stize BYD, upola cene.

s mile

Ima da im Kinezi razdrmaju kavez kada dođu u EU .. i to valjano

igi

… osim ako ih EU ne ograniči carinama. Ne mogu prevelike, ali neke će sigurno udariti, koliko god mogu.

YugoFlorida

Što se mene tiče, nikad ovo neće moći da zameni Passata, ma šta oni trabunjali.

moron

Potpuno se slažem.

Bungi

Kasni „folcika“ u svijet el. automobila najmanje jedno 8 godina.Za to vrijeme su Tesla, BYD, i ostala družina odmakli jako daleko.