1. Home
  2. Vesti
  3. Suzuki razvija novi Swift
Suzuki razvija novi Swift
0

Suzuki razvija novi Swift

304
0
Podelite sa prijateljima:

Među glavnim novitetima koje će Suzuki predstaviti 2023. godine je dugo očekivani Jimny sa petoro vrata, o kojem smo pisali u više navrata. Popularni SUV će postati malo praktičniji i podleći će elektrifikaciji. Pored toga, električni automobil je u pripremi kao i nova generacija Swifta.

U godini koja je pred nama, pojaviće se dugo očekivani novitet među ljubiteljima terenaca. Pisali smo o Jimnyju pre neki dan, a tu vest pročitajte ovde.

Debitovaće u Indiji. A tačnije na sajmu automobila u Nju Delhiju. Biće proizveden na indijskoj teritoriji. Sada, da bismo to videli u Evropi, moraćemo još malo da sačekamo. Evropska verzija Jimnyja sa petoro vrata biće elektrifikovana.

Suzuki S-Cross će povećati svoju posvećenost elektrifikaciji. Suzukijev asortiman kompaktnih SUV vozila biće proširen novim verzijama. Neke verzije će se izdvojiti po tome što imaju hibridnu HEV tehnologiju. Ovu tehnologiju prodaje Suzuki pod imenom Strong Hybrid.

Hibridna varijanta S-Crossa HEV kombinovaće 1,5-litarski benzinski motor sa malim električnim motorom da bi se razvila maksimalna snaga od 115 KS. Pokreće se preko šestostepenog automatskog menjača i biće dostupan u verzijama sa pogonom na prednje i sve točkove.

Nova generacija Suzukija Swifta takođe bi trebalo da debituje naredne godine. U pripremi je i verzija Sport, odnosno, najperformantnija varijanta. Imaće drukčiji spoljni dizajn iako će i dalje biti brzo prepoznatljiv. Kabina će doživeti sveobuhvatnu transformaciju.

Elektrifikacija će biti centralni stub novog Swifta. A to je da će, pored motora sa 48-voltnom mild hibridnom tehnologijom (MHEV), biti ugrađena i hibridna motorizacija u tehnologiji HEV.

Suzuki će 2023. godine predstaviti prvi serijski električni automobil koji će se plasirati na evropsko tržište. O njemu nema mnogo zvaničnih informacija. Ime je, na primer, nepoznato. Međutim, znamo kakav će to biti vozilo i u kom će segmentu biti.

Suzukijev prvi „električar“ za Evropu biće urbani krosover, to jest mali SUV segmenta A. Neki izveštaji kažu da će ovaj model biti povezan sa Suzukijem Wagonom R, veoma popularnim vozilom koje brend prodaje, između ostalih tržišta, u Indiji.

AutoRepublika

(304)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments