1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Serije 7 stigao do dvomilionitog primerka
BMW Serije 7 stigao do dvomilionitog primerka
7

BMW Serije 7 stigao do dvomilionitog primerka

342
7
Podelite sa prijateljima:

BMW Serije 7 je premašio dva miliona. Nije cena u pitanju već broj proizvedenih primeraka. Čast da bude dvomilioniti primerak je dobila električna verzija nove generacije „sedmice“.

BMW-u je trebalo 45 godina da dostigne ovaj rekord. Serija 7 je i dalje admiralski brod bavarskog brenda, bez obzira što njegovi rođaci, poput Serije 8 Gran Coupe, X7 ili novog XM „žele“ to mesto za sebe.

Sedmica po prvi put ima i električnu varijantu, i7, a najmoćnija verzija je postao primerak s rednim brojem 2.000.000.

BMW i7 xDrive60 opremljen paketom „M Sport“, u potpunosti ofarban u crnu metalik i sa unutrašnjosti presvučenom kožom „Veganza“, elegantne nijanse konjak braon.

Uz luksuz, i7 nudi i vrtoglave performanse zahvaljujući dva moćna elektromotora smeštena ispod karoserije, po jedan na svakoj osovini, čime se obezbeđuje pogon na sva četiri točka sa poznatim nazivom xDrive i sa kojom razvija maksimalnu snagu od 544 konjskih snaga.

Njegova baterija kapaciteta 101,7 kWh omogućava mu domet do 625 kilometara prema ciklusu WLTP. Sa ovom konfiguracijom i ignorisanjem opcija koje će sigurno uključiti, ovaj veoma poseban BMW i7 košta nešto više od 148.000 evra, prema konfiguratoru.

U pripremi je i BMW i7 M70 xDrive koji će biti na istom nivou kao budući BMW M5 sa brutalnim performansama sa maksimalnom snagom od 650 „konja“.

Biće dostupan za naručivanje od sledećeg leta i u kojoj će takođe biti objavljena važna novina: funkcija autonomne vožnje nivoa 3 sa asistentom na autoputu, sposobna da vozi potpuno sama bez potrebe za stalnim nadzorom od strane vozača.

AutoRepublika

(342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Nekada davno smatrao sam BMW „nemackim Jaguarom“ – sportska elegancija i potentna tehnika.
U medjuvremenu sedmica je napustila svoj sportski karakter i okrenula se luksuzu, sto se vidi po dimenzijama, tezini i masivnom izgledu. Moj ljubimac iz 1987 godine imao je sledece dimenzije: 5000 x 1845 x 1400 mm a ovaj kolos gore 5391 x 1950 x 1544 mm. Sa porastom visine od 144 mm izgubio je definitivno svoj sportski lik. Postoji opasnost da preraste u crossover! 🙂
Ovo je sedmica iz 1987 godine:

comment image

TheStig

Nedavno kad su predstavili novu seriju 7 tj i7 pise na kraju reklame „Ultimate electric driving machine“. Ne znam da li se smijem ili da placem. 😂

moron

Za plakati, bez dileme.

TheStig

Ah, sjetio sam se pravog slogana za novi i7. Ultimativno kućno kino 😀 hahah

kikiriki

SMEJ SE SAM SEBI

BB

Unaš li onaj vic kad je izašašla ona prva sedmica sa i cocpit?

Vozi ponosni vlasnik tada novu sedmicu, igra se sa i cospit joystikom, kad iza njega vozač u Fići bori se sa volanom na autu u kom su upravo otkazale kočnice. I pljus, zabi se u gepek BMW-a kojinstoji na semaforu…

A vozač semice osjeti blagi udarac od pozadi a na ekranu se pojavi poruka: „New hardware found, install?“

😜😂

Renault Terminator

Video sam je na parkingu..izgleda brutalno dobro,neobično,moćno.Na mene je ostavila snažan utisak.
A žena me pita „a kakav je to BMW“…reko produži u DM i ne pitaj glupa pitanja🤣