1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen e-Up se vraća u katalog u Nemačkoj
Volkswagen e-Up se vraća u katalog u Nemačkoj
3

Volkswagen e-Up se vraća u katalog u Nemačkoj

309
3
Podelite sa prijateljima:

Dolazak Dacije Spring na evropsko tržište i dobri rezultati koje je mali elektromobil rumunske firme ostvario u Nemačkoj, naterali su nemački brend da promeni mišljenje, koji je početkom ove 2022. godine najavio povratak Volkswagena e-Up, električnog urbanog automobila koji je lansiran na tržište 2019. godine.

Knjige narudžbina su zatvorene ubrzo nakon lansiranja na tržište jer VW nije bio u stanju da zadovolji veliku potražnju za najmanjim električnim VW-om i Škodom Citigo iV, sa gotovo večnim rokovima isporuke. Situacija se pogoršala. Visoka cena baterija onemogućila je povratak, pa je VW nametnuo odluku da baterije direktno dodele električnim vozilima sa većom maržom.

Sada, skoro godinu dana nakon najave povratka, Volkswagen e-Up se vratio u katalog brenda u Nemačkoj, u jedinoj varijanti karoserije sa kojom je lansiran, sa petoro vrata i dugačkom nešto više od 3,6 metara. Pravi prostor za četiri putnika i sa malom zapreminom prtljažnika, bez estetskih promena spolja ili iznutra, i sa jednim nivoom opreme Edition koji uključuje sledeće komponente:

  • grejana prednja sedišta,
  • kamerazavožnjuunazad,
  • zadnji parking senzori,
  • digitalni radio,
  • automatskakontrolaklime,
  • 15-inčne aluminijumske felne.

Motor Volkswagena e-Up je opremljen električnim motorom koji obezbeđuje maksimalnu snagu od 61 kW, što je ekvivalentno 83 KS. Sistem se napaja baterijom kapaciteta 32,3 kWh, kao i pre tri godine, nudi maksimalni domet kombinovanog ciklusa od 258 kilometara, što se povećava na 354 kilometra ako se koristi striktno u gradu.

Cena u Nemačkoj je 29.995 evra, 3.100 evra više nego pre tri godine.

AutoRepublika

(309)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Samo 30.000 za startni model?! 🙂

moron

To su ta „jeftina“ električna vozila, o kojima neki trabunjaju 😊

Matija

Jeftina e-vozila dolaze iz Kine. U EU to je nemoguce napraviti.