1. Home
  2. Video
  3. Ovo groblje automobila u Belgiji je san svakog Balkanca (VIDEO)
Ovo groblje automobila u Belgiji je san svakog Balkanca (VIDEO)
1

Ovo groblje automobila u Belgiji je san svakog Balkanca (VIDEO)

5.60K
1
Podelite sa prijateljima:

Ne znam za vas, ali sam uvek bio više oduševljen auto-otpadima nego sajmima novih četvorotočkaša. Možda je to zato što smatram da je većina novih modela potpuno bezlična i prepuna plastike, dok otpadi uvek imaju neki zanimljiv model koji ne viđamo svakodnevno na ulicama.

Ne mora to da bude neki specijalni model da bi me oduševio, već jednostavno nešto što više ne viđamo na svakom ćošku.


Čini mi se da isto mišljenje deli i ekipa pod nazivom „The Bearded Explorer“. Možemo je pronaći na društvenoj mreži YouTube i ona često posećuje otpade i napuštene lokacije, a najnoviji video snimak stiže najverovatnije iz Belgije.

Ne možemo da kažemo sa potpunom sigurnošću jer tim to nije želeo da otkrije tu informaciju (verovatno po želji vlasnika imanja), ali u jednom momentu možemo da čujemo rečenicu „ako dođete u Belgiju, obavezno ponesite kaput sa sobom“. Mnogi automobili takođe imaju registarske tablice iz susedne Francuske.


Zvanična priča kaže da je na ovoj lokaciji nekada bila mehaničarska radionica i da je uništena u požaru. Vlasnik je naplatio štetu od osiguranja i napustio imanje, a iza sebe ostavio veliki broj četvorotočkaša. Većina njih su oni koji su bili veoma česti na evropskim putevima tokom poslednjih tridesetak godina, ali u hangaru možemo da vidimo automobil zbog koga bi se verovatno isplatilo otići u Belgiju.

To je model BMW E9 kao prethodnik Serije 6, a on nam je podario legendarni 3.0 CLS. Ovaj primerak nije poželjan CSL, ali čak i ako je bazni 2800 CS, opet je reč o veoma retkom klasiku. U periodu od 1968. do 1971. je napravljeno svega 6.283 primerka. Generacija E9 je imala još nekoliko konfiguracija, a svi su bili ređi od spomenutog 2800 CS, čime vrednost raste u velikoj meri.


Napolju je parkirano još dosta vozila BMW-a. Većina njih pripada generacijama E46 i E36, ali možemo da vidimo i nekoliko poželjnih primeraka iz sazvežđa E30. Ova generacija Serije 3 je veoma tražena kao klasik. Ukoliko biste da vidite još stariju Seriju 3, na ovom imanju možemo da vidimo i generaciju E21 i to u verziji sa dvoje vrata. Nažalost, u veoma je lošem stanju, ali možda nekome i posluži za delove.


Za kraj ćemo reći da je otpad pun Volkswagena i to konkretno Golfova druge generacije. Većinu čine oni modeli za šire narodne mase, pa tako ne očekujte videti GTI, a ekipa navodi da su zatekli najmanje jedan komad s nalepnicom GTD.

Možemo da vidimo i jedan Porsche 944 kao i podosta francuskih automobila.

Uživajte u video snimku.

AutoRepublika

(5597)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Čudno da „ekolozi“ ne reaguju na ovaj nivo „naruženja prirode“ …

😄