1. Home
  2. Vesti
  3. Kako je snimljena rekordna vožnja Bugatti Chirona? (VIDEO)
Kako je snimljena rekordna vožnja Bugatti Chirona? (VIDEO)
0

Kako je snimljena rekordna vožnja Bugatti Chirona? (VIDEO)

772
0
Podelite sa prijateljima:

„Magija“.

Bugatti Chiron je 2017. Postavio rekord 0-400-0 km/h, na Ehra-Lessien testnoj stazi VW grupe. U međuvremenu, Koenigsegg je preuzeo krunu, ali je dvominutni video Bugattija i dalje uzbudljiv za gledanje. Jedan član tima koji je učestvovao u snimanju, postavio je na YouTube novi video, koji daje uvid u ono što se dešavalo „iza zavese“, odnosno kako je snimljen Chironov rekordni pokušaj.

Jedan od ciljeva je bio da se napravi snimak bez bilo kakvih filmskih trikova. Iz tog razloga je odlučeno da se uradi prava stvar. Nije bilo kamere povezane žicom niti visokoperformantnog motocikla. Korišćen je još jedan Chiron i kamera na dronu. Tim je zakačio DJI X5 na zadnji deo drugog automobila, a vozila su startovala istovremeno, što nije bilo nimalo lako, te ne čudi što je to iziskivalo nekoliko pokušaja.

Kamera je pratila „zvezdu dana“ i obezbedila besprekoran materijal do te mere, da je u postprodukciji dodatno malo „trešenja“ da bi sve bilo autentičnije i „življe“. Bilo je i problema s izduvnim gasovima automobila koji je nosio kameru, kroz koje je ona morala da „vidi“. To je otkriveno tek nakon „razvijanja filma“. Izduvni gasovi su za posledicu imali gubljenje fokusa do izvesne mere, tako da je snimak mogao biti oštriji.

Bilo je još nekih produkcijskih sitnica tokom filma, poput informacije kako VW koristi senzore u šumi oko staze, koji bi upozorili da se približava jelen ili neka druga životinja. Poslednja stvar koju bi neko želeo je sudar sa životinjom pri brzini od 400 km/h. Tu su i helikopter, Toyota Supra i Caterham, koji su takođe korišćeni za snimanje, uz neke „uradi sam“ trikove.

AutoRepublika

(772)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments