1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda uobličava restilizovani Kodiaq
Škoda uobličava restilizovani Kodiaq
4

Škoda uobličava restilizovani Kodiaq

1.28K
4
Podelite sa prijateljima:

Krosover češke marke bi trebalo da prođe kroz proces ažuriranja tokom 2024. godine. Očekuje se da će paleta ovog vozila tada biti obogaćena verzijom dopunjivog hibrida.

Marka Škoda koja je sastavni deo koncerna Volkswagen je predstavila krosover Kodiaq u septembru 2016. godine, a sam model je nastao na temelju koncepta VisionS, s kojim je javnost upoznata te godine na Salonu automobila u Ženevi. Češki SUV je relativno nedavno podvrgnut temeljnom redizajnu, ali inostrani mediji sugerišu da će pre nego što nastupi smena generacija doći do još jednog ažuriranja.

U današnje doba, Kodiaq ostaje jedan od najpopularnijih modela Škode, i to je tako počev od same promocije. Od pokretanja proizvodnje do danas je isporučeno preko 750 hiljada primeraka Kodiaqa. Prošle godine je obim evropskih isporuka dostigao cifru od 57.452 komada, što je za 17,4% manje no lani, sudeći po podacima koje je objavio sajt Carsalesbase. Međutim, stvari su se ove godine promenile nabolje za Škodin Kodiaq. U prva tri kvartala 2022. je u Evropi prodata 49.801 jedinica, odnosno za 4,3% više nego u prošlogodišnjem uporednom periodu.

Kako bilo, krosover o kom pišemo uskoro očekuje smena generacija, a zvaničnih informacija o novajliji još uvek nema. Prototip druge generacije Kodiaqa je već podvrgnut drumskim ispitivanjema i pretpostavlja se da će razvojni tim posuditi neke od ideja prezentovani nedavno lansiranom konceptu Škoda Vision 7S. Na naslovnoj fotografiji je prikazana vizuelna anticipacija u pogledu ponovo restilizovane verzije češkog aduta u aktuelnoj generaciji, pripremljena od strane španskog lista motor.es, a ispod ona koju je donela redakcija ruskog medija zvanog Kolesa i tiče se novog pokolenja Kodiaqa.

Sudeći po naslovnom renderu, novi Kodiaq će posedovati različit prednji kraj i trebalo bi da promoviše novu masku hladnjaka koja je postala tipična za Škodu, kao osobene prednje svetlosne grupe (nezavisni dizajner ih vidi kao jednodelne celine). Branik je takođe korigovana a njegova donja zona integriše koncizniji usisnik za vazduh, ma šta to u stvarnosti značilo.

Velika je verovatnoća da će i zadnji kraj osvežene Škode biti izmenjen, pa se pretpostavlja da će doneti čistiji i savremeniji dizajn. Proporcije automobila će ostati skoro potpuno iste, uprkos činjenici o rastu novajlije u dužinu, ali se tu radi samo o par milimetara, usled drugačijeg „perja“ vozila. Putnička kabina će biti u stanju da primi pet do sedam putnika.

Taj prostor bi trebalo da postane čistiji, s virtuelnom instrumentacijom nove grafike i velikim ekranom osetljivim na dodir, a koji bi bio u službi informativno-zabavnog sistema. Sadašnja struktura enterijera će biti očuvana, a to se odnosi i na specijalno izdanje Scout, kao i na sportsko izvođenje RS, baš kao i na varijaciju s najviše prestiža, s oznakom Laurin & Klement.

Razumno je očekivati da će Škoda Kodiaq profitirati usled dodavanja dva nova dopunjiva hibrida. Nema pojedinosti o tome kako bi ti pogonski sklopivi izgledali, ali je naznačeno da bi bešumni domet mogao biti oko stotinu kilometara.

AutoRepublika

(1282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Ne sviđa mi se uopšte, sadašnja je znatno bolja.

moron

Ovo će valjda biti prvi put da jedam model škode tokom tržišnog zivota doživi dva fejslifta?

Zoca

Nije.I Fiat 500 X.Predstavljen 2014,FL 2018 pa 2021.

TheStig

Kaže se ružan k’o škoda 😂