1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari već ima dovoljno porudžbina da ne prekida proizvodnju do 2025.
Ferrari već ima dovoljno porudžbina da ne prekida proizvodnju do 2025.
1

Ferrari već ima dovoljno porudžbina da ne prekida proizvodnju do 2025.

174
1
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo italijanskog proizvođača automobila Ferrarija je objavilo poslovne rezultate koji se odnose na postignuća u prva tri meseca ove godine. Osnovni zaključak automobilske javnosti je sadržan u tvrdnji uprave koja naglašava da je porudžbina dovoljno da bi se proizvodne trake držale aktivnim sve do 2025. godine, i to sve i bez modela Purosangue.

Očekuje se da prodaja (i proizvodnja) bude još više intenzivirana onda kada se krene s montažom pomenutog modela s povišenom pozicijom sedenja i motorom u rasporedu V12, i to nije bez osnova, već je promišljeno i analizirano kroz uvodne reakcije na strani tražnje.

Obim isporuka je uvećan u uvodnim mesecima godine, kako je uostalom i uspostavljena praksa tokom prethodnih dvanestomesečnih perioda. U analiziranom kvartalu je isporučeno 3.567 vozila, što je za 9,7% više nego u prva tri meseca 2022. Na stranu širenje portfelja Purosangeom, Roma Spider je takođe lansirana kako bi popunila prazninu nastalu gašenjem modela Portofino M. Dodatni modeli će biti predstavljeni pre kraja godine, pa će tako firma sa sedištem u Maranelu, po svemu sudeći ostvariti novi prodajni rekord svih vremena, a one je indeksiran prošle godine usled obima otpreme koji je obuhvatio 13.221 vozilo.

Identitet tri noviteta nije zvanično objavljen, ali se očekuje da se jedan od njih odnosi na ekstremnu verziju modela zvanog SF90 Stradale. Ako je za verovati tim napisima, služiće kao varijanta namenjena vožnji na stazama. Još jedan novi model bi trebalo da dođe u vidu zamene za vremešni 812 Superfast, što se da zaključiti na temelju špijunskih fotografija testnih prototipova.

Kada smo već kod paparaco novinara da kažemo da je uslikana i zamena LaFerrarija, dok se javnost nada premijeri u sledećoj godini. Za 2025. je najavljena promocija prvog električnog Ferrarija koji se najavljuje kao promoter prekretnice, nakon decenija forsiranja benzinaca. Doći će kao jasan nagoveštaj kraja motora s unutrašnjim sagorevanjem goriva, pošto rukovodstvo firme planira da do 2030. godine, samo petinu prodaje čine konvencionalno pokretani automobili.

AutoRepublika

(174)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Naravno! Sada svi zure da poruce Ferari sa gorivnim motorom pre nego sto dodje zabrana! Izmedju 2030 i 2035 godine Ferari ce puci od porudzbina! 🙂