1. Home
  2. Vesti
  3. V12 motor iz Ferrari Enza na prodaju za 375.000 dolara
V12 motor iz Ferrari Enza na prodaju za 375.000 dolara
0

V12 motor iz Ferrari Enza na prodaju za 375.000 dolara

483
0
Podelite sa prijateljima:

Više nego poželjna mašina za posedovanje, bez dileme.

Zamislite da imate svoju omiljenu karoseriju u garaži, i to sa praznim košem motora. A zatim san postaje java, jer dolazite u posed rasnog Ferrarijevog V12 motora iz 2003., i to iz Enza! Reč je o 6,0-litarskoj, atmosferskoj jedinici, koja isporučuje 650 ks pri 7.800 o/min, uz 660 Nm maksimalnog obrtnog momenta pri 5.500 o/min. Jedinu „prepreku“ u javi doduše predstavlja cena od 375.000 dolara, što i ne čudi, s obzirom da je motor „pretrčao“ jedva 1.500 kilometara.

Enzo je praktično serijski automobil sa motorom iz Formule 1, centralno postavljenom. Brojni klipovi na YouTubeu to jasno demonstriraju, jer ovaj motor poseduje mnogo atraktivniji zvuk od današnjih F1 pogonskih jedinica.

S obzirom da je reč o nekadašnjoj perjanici iz Maranela, dostojnoj imena pokojnog Enca, Ferrari se potrudio da od F140 napravi pravi inženjerski dragulj. Praktično, reč je o trkačkim specifikacijama, kalibrisanim za upotrebu u svakodnevnom saobraćaju.

Ipak, možda se više isplati kupiti novi 812 Superfast, koji u SAD košta oko 335.000 dolara. Izbor nije lak, mada istinski automobilski entuzijasta sa dubokim džepom, ne bi ovde mnogo razmišljao. Možda bi za nekoga ipak nedostatak menjača napravio prevagu…

AutoRepublika

 

(483)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments