1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo naredne godine predstavlja novi SUV i koncentriše se na elektrifikaciju
Alfa Romeo naredne godine predstavlja novi SUV i koncentriše se na elektrifikaciju
13

Alfa Romeo naredne godine predstavlja novi SUV i koncentriše se na elektrifikaciju

310
13
Podelite sa prijateljima:

Naredna godina će biti ključna za italijansku marku Alfa Romeo. Milanski brend će ubrzati ofanzivu predstavljanja novih proizvoda. Prvi model koji je predstavljen bio je Tonale. Zahvaljujući podršci Stellantisa, kompanija će moći da nastavi sa utvrđenom maršrutom sa ciljem da učvrsti svoju poziciju na odabranim tržištima i izvrši novu globalnu ekspanziju.

Alfa Romeo će uvesti važne inovacije 2023. godine. Među njima nisu samo nedavno predstavljeni (restilizovani) modeli Giulia i Stelvio koji će stići u prodajne salone ove godine, već su tu i potpuno novi modeli.

Dogodine će debitovati prvi SUV italijanskog brenda u B segmentu. Alfa Romeo će nastaviti da „puca“ na terence i konačno će predstaviti model koji će igrati ulogu Tonaleovog „malog brata“. Ovaj model će označiti povratak Alfe Romea u kategoriju subkompaktnih modela, u kojoj je poslednji put bila prisutna modelom MiTo.

Naziv ovog modela je nepoznat. Jedno vreme se mislilo da će biti nazvan Alfa Romeo Brennero . Međutim, sam brend je isključio ovu mogućnost. U svakom slučaju, i bez obzira na ime, biće spreman da debituje sledeće godine. Proizvodiće se u fabrici Stellantisa u Tihiju (Poljska). Tamo će deliti proizvodni centar sa Jeepom Avengerom i novim Fiatovim SUV-om.

Novi B-SUV će imati čisto električnu varijantu u svom asortimanu koja će koegzistirati sa elektrifikovanim termičkim verzijama sa 48-voltnom hibridnom tehnologijom (MHEV). Ostaje da se vidi da li će Alfa Romeo dati prioritet termičkoj ili električnoj verziji svog novog SUV-a tokom njegove prve komercijalne faze.

Na kraju, ali svakako ne i najmanje važno, među glavnim inovacijama koje će Alfa Romeo predstaviti je pregled novog superautomobila inspirisanog svetom Formule 1. Ime ovog superautomobila je takođe nepoznato, ali je visoki zvaničnik kompanije potvrdio da će to biti vozilo male zapremine i, što je jednako relevantno, neće biti električno.

AutoRepublika

(310)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Alfa Romeo se sve više pretvara u ono šta ne bi trebalo da bude. Bolje i da je kao brend nestao, nego da postane proizvođač tostera i bojlera na točkovima.

Renault Terminator

Sada im više neće curiti ulje iz motora…od sada će to biti freon😂

DOLF

Neće ulje curiti, ali struja može da ubije.

Renault Terminator

Ja nisam htio da idem u ekstreme🤣…ali to je Alfa i to sa strujom treba shvatiti veoma ozbiljno.

moron

Nadam se da će Alfa uspeti da preživi ova zla vremena.
Mada, kada pomislim kakva je budućnost cele auto industrije, odnosno, da je ona u Evropi zacrtana isključivo kao električna od 2035. ( bez trenutne najave bilo kakvog kompromisa u tim „ekološkim ciljevima“ ), ne znam više ni da li je veća sreća za neki brend dočekati tu i takvu budućnost ili „umreti danas“.

Rikošet

Ma spakuješ se i emigriraš u Ameriku, tamo nikad neće biti ovako glupih propisa i ograničenja…

Trocilindraši su kod njih statistička greška, a starih dobrih benzinskih motorčina još imaš na pretek…

Evropa je u ćorsokaku…

moron

Ma, nisu meni problem 3 cilindra i podneo bih lakše, čini mi se, da se opet vratim i na motor Peglice, nego da kao naš eko-Peki „vijam“ po Parizu i oko njega tražeći neki slobodan ( ali, ispravan ) javni punjač ili da sate i sate provodim nepotrebno po tržnim centrima dok čekam da se taj strujaš napuni … Ili, da mi „javne vlasti“ prete ograničenjima upotrebe EV-a ( samo za nužne potrebe ) zbog mogućeg nedostataka raspoložive električne energije ( kao što to čitamo da se trenutno dešava u CH, a što smo u istom smislu mogli već čitati… Pročitaj više »

Rikošet

Čini mi se, da se čineći ustupke i odričući se cilindra po cilindra samo da bi se „slobodno“ vozio, ništa manje ne patiš nego s električnim automobilom.

S oba koncepta gubiš vrijeme i živce, jer Peglica za današnji ritam života jednostavno nije dovoljno brza, ma koliko brzo natočio gorivo u nju. Najbolja opcija je Amerika, pun rezervoar, šest ili osam, pa ako mora i četiri cilindra i gas 🙂

Zadnje gorivo koje ostane na svijetu spaliće u svojim vozilima Ameri i Rusi, a Evropa će do tada sva na pedale da pređe…

TheStig

Neće to tako baš ići. Nafta je dragocjena zbog mnogih drugih industrija (farmacija, plastika itd). Neće se ići na to da svijet ostane bez nafte. Kako vidimo već su tu sintetička goriva, sve se više priča o vodoniku. Prelazno riješenje jeste korištenje svih mogućih izvora energije i automobila u raznim vidovima

Fala Qrcu

Hoću i ja tamo…ili Dubai, katar….od svega imam samo čir.🤷

Izmenjeno 1 godina pre od strane Fala Qrcu
Matija

Prava formulacija 2035 godine jeste „kraj upotrebe fosilnih goriva“.

Fala Qrcu

Neka Fala…

Matija

Rukovodstvo Alfe je ocigledno „zaboravilo“ sta je prava definicija Alfe. Najverovatnije je da tu lekciju nikada nisu ni naucili.