1. Home
  2. Vesti
  3. Električni Ford Bronco stiže 2029. godine
Električni Ford Bronco stiže 2029. godine
0

Električni Ford Bronco stiže 2029. godine

87
0
Podelite sa prijateljima:

Glavna tema u američkim automobilskim medijima tokom poslednjih pet godina je svakako bio model Ford Bronco. Pored toliko pohvala na račun retro stila, uglavnom se pisalo kako Ford nije u stanju da zadovolji veliku potražnju i da se zbog toga cene otimaju kontroli. U suštini, ako danas želite da kupite ovaj terenac, budite spremni izdvojiti između 30-50% više od cene koju je Ford ranije odredio. S druge strane, ako ga naručite, čekaćete i do par godina da vam stigne na fabričku adresu.

U takvim uslovima se očekivalo da će američki proizvođač vozila ukloniti sve nedostatke pre nego što krene sa budućim planovima, ali to očigledno nije slučaj.

 

Već smo videli izdanje visokih performansi pod imenom Raptor, a takođe se priča da nam kompanija sprema i prvo osveženje do 2025. godinu. A ako su kolege sa sajta AutoForecastSolutions pouzdane s informacijama koje puštaju u etar, kupci će takođe moći da naruče i električni Bronco 2029. godine.

Ova vest se prvo pojavila na zvaničnom sajtu gde je navedena ponuda terenca pod nazivom Bronco6G, a zatim se proširila i na ostale automobilske medije. Ovaj izvor poseduje listu koja pokazuje očekivanja u automobilskom svetu i među njima piše da će električni Bronco silaziti sa pokretne trake od 2o29. do 2036. godine. Proizvodiće se na novoj platformi nazvanoj TE1 zajedno sa modelima F Serija, Transit i Ranger.

Ono što je takođe zanimljivo jeste i informacija da Ford nema u planu da eliminiše motore sa unutrašnjim sagorevanjem goriva, i nastaviće da proizvodi na sadašnjoj platformi T6. To znači da standardni i električni Bronco neće deliti platforme, a serijska proizvodnja ovog noviteta bi trebalo da krene u novembru 2029. godine.

Bronco se inače trenutno nudi sa tri turbobenzinca i to sa 2,3-litarskim koji razvija 300 konjskih snaga, zatim sa 2,7-litarskim sa trideset „grla“ više, i na kraju je u katalogu i „svemogući“ Raptor sa 3,0-litarskim agregatom i 400 „konja“. U svim slučajevima menjač je desetostepeni automatski s izuzetkom onog baznog motora koji se može naručiti i sa sedmostepenim manuelnim.

Ne sumnjamo da je ova vest istinita pošto Ford planira veliku ofanzivu sa električnim vozilima do kraja ove decenije i gotovo svaki model u ponudi će imati takvu opciju.

AutoRepublika

(87)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments