1. Home
  2. Sajmovi
  3. Frankfurt 2017
  4. Ferrari i Lamborghini nemaju u planu električne modele
Ferrari i Lamborghini nemaju u planu električne modele
0

Ferrari i Lamborghini nemaju u planu električne modele

185
0
Podelite sa prijateljima:

Ferrari i Lamborghini rade na hibridnim verzijama svojih modela, ali nemaju bilo kakvih planova za razvoj čisto električnih automobila, izjavili su funkcioneri dve kompanije na IAA u Frankfurtu.

Mihael Lajters, šef tehnološkog odeljenja u Ferrariju, rekao je da ne može da zamisli električni Ferrari s obzirom na aktuelne limite koje ova tehnologija nosi.

„Potrebno je još vremena, inovacija, da bi se dobile iste performanse, i što je još izazovnije, da se dobije isto uživanje u vožnji koje danas imamo“, rekao je Lajters novinarima. „Pomislite samo na zvuk i slične stvari, koje su od esencijalnog značaja za nas. Za nas, prvi korak je hibridizacija.“

Ovi komentari su praktično bili odraz mišljenja Stefana Domenikalija, CEO-a Lamborghinija, koji je rekao da će kompanija uložiti napor da razvije hibride, ali takođe nastoji da u potpunosti iskoristi potencijale svojih V10 i V12 atmosferskih motora.

„Trenutno ne vidim prostora za razvoj električnih automobila u segmentu supersportskih automobila, ali do hibridizacije će sigurno doći u narednih pet godina“, rekao je on.

Lamborghini se priprema za oficijelnu premijeru svog Urus SUV-a, zakazanu za 4. decembar. Isporuke novog modela će započeti narednog leta.

Od Urusa se očekuje da udvostruči ukupnu godišnju prodaju marke, koja je prošle godine iznosila 3.457 primeraka, ali će omogućiti Lamborghiniju pristup na nova tržišta poput ruskog i indijskog, rekao je Domenikali.

„Postoje ova i druga tržišta u koja ćemo ući s ovim proizvodom i verujem dobrom prodajom“, rekao je on, dodavši da će cena Urusa biti oko 200.000 evra.

Lamborghini je prodao rekordno 2.091 vozilo u prvoj polovini godine. Dok se očekuje da isporuke u drugoj polovini budu nešto manje zbog sezonskih razloga, Domenikali je rekao da svakako očekuje godišnji porast, i to blizu ’dvocifrenom procentu’“.

 

(185)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments