1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovao novi Mercedes EQT
Debitovao novi Mercedes EQT
2

Debitovao novi Mercedes EQT

244
2
Podelite sa prijateljima:

Mercedes proširuje svoju ponudu električnih modela paralelno sa onima sa SUS motorima. Nemačka firma je upravo predstavila novi Mercedes EQT, varijantu T-klase sa „nultom“ emisijom. To je električni kombi za prevoz putnika modernijeg i futurističkijeg stila, pun noviteta za ljubitelje putovanja sa „nultom“ emisijom.

Estetski, novi Mercedes EQT je u savršenoj vezi sa modelima iz Mercedesovog asortimana EQ, sa novim farovima integrisanim u prednji deo i pored rešetke koja se odlučuje za tradicionalniju završnu obradu, umesto uobičajene zatvorene ploče. Nekoliko finih letvica obojenih u crno služe za ventilaciju elektromotora koji se nalazi iza, sa amblemom nemačkog brenda. Branik varira dizajnom u zavisnosti od završnog nivoa, iako svi imaju perforiranu rešetku za hlađenje u donjem delu maske.

Pozadi je zadržan isti dizajn modela sa motorom SUS, sa velikim vratima prtljažnika. Mercedes je ostavio isti dizajn kao u T-Klasi. Mere novog EQT-a su više nego izdašne, detaljno opisane u tabeli, nudeći dovoljno unutrašnjeg prostora sa dva reda sedišta – sa asimetrično preklopivim naslonima – i pet sedišta kojima se pristupa kroz klizna bočna vrata.

Dimenzije EQT EQT Long
Dužina 4,498 mm 4,900 mm
Širina 1,859 mm 1,859 mm
Visina 1,819 mm 1,819 mm
Razmak među osovinama / /
Zapremina prtljažnika 551-1.979 l /

Firma će ponuditi varijantu sa dugim međuosovinskim rastojanjem sledeće godine, sa sedam sedišta. Ali to neće biti jedina razlika, jer ova opcija pomera postavljanje baterije na dno putničkog prostora, nešto što nije moguće u normalnom EQT-u. Ova razlika podiže pod, što je korišćeno za postavljanje šina za zadnja sedišta koja mogu da klize, povećavajući prostor u tovarnom prostoru.

Instrument tabla je digitalna, dodajući ekran osetljiv na dodir za multimedijalni sistem na 7-inčnoj centralnoj konzoli. Standardno ima glasovnog asistenta MBUX koji odgovara na komandu „Zdravo Mercedes“. Firma sledi istu liniju kao i njeni putnički modeli, ozbiljno se kladeći na najnapredniju tehnologiju sa više pomoćnika za bezbednost.

Novi Mercedes EQT nasledio je tehnologiju električnog pogona od Renaulta Kangoo E-Tech Electric, sa električnim motorom postavljenim na prednjoj osovini koji daje maksimalnu snagu od 90 kW (122 KS), i maksimalni obrtni moment od 245 Nm. Ova konfiguracija je povezana sa litijum-jonskom baterijom sa upotrebljivim neto kapacitetom od 45 kWh, što daje autonomiju od 292 km, što je u prevodu 18,9 kWh/100 km (WLTP). Maksimalna brzina je 134 km/h.

EQT ima punjač koji podržava snagu punjenja do 80 kW, tako da je potrebno 30 minuta da se napuni od 10 do 80 procenata. Pored toga, model je opremljen selektorom za režime vožnje, „Eco“ i „Comfort“ za maksimalno korišćenje energije, koji su upotpunjeni sa tri režima rada sistema za rekuperaciju energije, Knjige narudžbina će se otvoriti u prvim mesecima 2023. godine.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

I? Koliko košta ovo zadovoljstvo? Hoće li odmah ugasiti SUS verzije kao što su Berlingo uštrojili?

moron

Lep Kangoo … A i na struju je. Možda zbog pasa, jer malo pre pročitah neki tekst/studiju pod naslovom „Psi su opušteniji kada putuju u električnom automobilu“. Sve za životinje …