1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ford Maverick je za sada bogatiji za izdanje Tremor
Ford Maverick je za sada bogatiji za izdanje Tremor
1

Ford Maverick je za sada bogatiji za izdanje Tremor

332
1
Podelite sa prijateljima:

Ford nam je podario čuveno izdanje Raptor svog bestselera F-150 pre trinaest godina i doneo veliku revoluciju po pitanju ekstremnih terenaca izašlih direktno iz fabrike. U navedena vremena nije postojao neki drugi model sklopljen u ciklusu masovne manufakture, a koji može da juri 160 km/h na neasfaltiranim putevima, ali je takvo zadovoljstvo stiglo i sa značajnom cenom.

Čak je i za bazni model bilo potrebno izdvojiti 68.500 američkih dolara, pa svakako nije pristupačan za one bez debelog novčanika. I sam Ford je to uočio i vremenom je debitovao s pristupačnijim izdanjima gde se ne bi izgubile terenske mogućnosti u velikoj meri. Jedan od njih je nazvan Tremor i već smo imali prilike da ga vidimo na modelima Ranger, F-150 i SuperDuty.


Ford je još jednom „promenio pravila“ kada je protekle godine u svoju ponudu uvrstio model Maverick. U vremena kada pikap kamioneti postaju veći, moćniji i skuplji, američki gigant je odlučio da se vrati svojim korenima i da predstavi model kompaktnih dimenzija.

Pokazao se relativno velikim uspehom pošto je u prvih šest meseci ove godine isporučeno 38.753 primeraka. I kao očekivani redosled akcija Forda, sada nam stiže i izdanje Mavericka po imenu Tremor. Nije ekstremno kao kod starije i veće braće, ali nam pruža kompaktni kamionet sa solidnim terenskim mogućnostima.


Tremor je zasnovan na dosadašnjem paketu opreme FX4 i stiže sa nekoliko značajnih modifikacija. Najbitnija od njih su 29-inčne gume Falken Wildpeak A/T dok je klirens povećan za 2,54 centimetara (ukupno 23,88 cm) u poređenju sa spomenutim FX4.

Tremor je dostupan samo sa pogonom na sva četiri točka i Ford nam kaže da je pozajmljen iz terenca zvanog Bronco Sport Badlands. Ono što ga razlikuje od pogona na sva četiri točka na svakom drugom Mavericku je podatak da je u stanju da prenese kompletni obrtni momenat na svaki od točkova, već po potrebi. Takođe možemo da vidimo i nove branike koji bi trebalo da pripomognu na terenima gde su uglovi terena veći.


Ovaj paket je dostupan samo sa opcionim 2,0-litarskim turbobenzincem koji razvija 250 konjskih snaga i maksimalnih 376 Nm obrtnog momenta. Ford za sada nema planove da ponudi Tremor i na hibridnom izdanju, što ne znači da ga nikada nećemo videti.

Menjač je osmostepeni automatski i specijalno je modifikovan da pruži kraće prenosne odnose. Ono što će kupce svakako razočarati jeste podatak da sa ovim paketom Maverick gubi neke od svojih mogućnosti koje je inače imao i ima kao pikap kamionet.

Čak i bazni hibrid ima preporučljivu vuču tereta ne težeg od 675 kilograma, spomenuti FX4 se može pohvaliti sa brojkom od 1,8 tona, dok Tremor može da ponudi samo 540 kilograma. Ford nam kaže da je više namenjen onima koji bi da provode vikende u divljini, bez da pri tom vuku kamp prikolicu, a prema njihovim očekivanjima, lista takvih kupaca je velika.

Tremor će takođe biti dostupan i na već postojećim paketima XLT i Lariat koji ciljaju na više opreme i civilizovaniji enterijer za relativno pristupačnu cenu od svega 2.995 američkih dolara. To znači da će ukupno koštati manje od 30 hiljada „zelembaća“ i na taj način nastaviti da pruža mnogo za svoju cenu.

Američki gigant već sada prima narudžbe, a prvi primerci će biti isporučeni kupcima, ipak tek na proleće.

AutoRepublika

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Najbitnija od njih su 29-inčne gume Falken“

Je li to monti bajs ili „đip“? Mora biti greška tih 29″ 😃