1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen krosover GAC GS5 i preimenovan u GS4 Plus
Osvežen krosover GAC GS5 i preimenovan u GS4 Plus
0

Osvežen krosover GAC GS5 i preimenovan u GS4 Plus

121
0
Podelite sa prijateljima:

Krosover srednje veličine GAC Trumpchi GS5 je predstavljen pre tri godine i u Evropi je prisutan samo na ruskom tržištu, i to tek od prošle jeseni, kada je ponuđen pod skraćenim nazivom GAC GS5. U međuvremenu se kineski konstruktor odlučio da pristupi planiranoj restilizaciji modela, za koju se ispostavilo da i nije baš dubinska po prirodi izvršenih modifikacija.

Prvo ćemo reći da je SUV, barem po nazivu koju je izmenjen, malo „prizemljen“, pa umesto indeksa GS5 nosi odrednicu GAC Trumpchi GS4 Plus, što bi trebalo da indikuje uvećanu verziju svežijeg modela GS4. Mada, ovde treba biti oprezan jer su dva SUV-a položena na posve različite platforme.

Njuška krosovera je preoblikovana, pa se sada nudi u dve verzije. Udarnu razliku čini rešetka hladnjaka koja može biti izvedena na dva načina, kako već možete i zapaziti na donjim ilustracijama. Kako su već zamišljeni, ovi crteži predstavljaju, simbolizuju dva različita položaja orlovih krila.

Zadnje signalne grupe nisu više povezane svetlosnom trakom koja se prostire širinom SUV-a, iako je takav stil i dalje u zenitu popularnosti na kineskom tržištu. Novi branici su doprineli rastu krosovera u dužinu od 15 milimetara, pa tako sada ovaj parametar dobacuje do 4.710 mm. Međutim, širina (1.885 mm) i visina (1.726 mm) su ostale iste. Uostalom, kao i razmak između prednje i zadnje osovine: 2.710 milimetara.

Ni u putničkoj kabini nije bilo puno promena. Ručica menjača je sada izmenjena, pa više nijefiksna, a tu su i novi tasteri na obruču upravljača. Revidiran je i stil virtuelne instrumentacije, i postalo je moguće naručivati dvobojne presvlake u enterijeru.

Ujedno, ovo je i prvi model kineske marke GAC, a koji je „domaćin“ multimedijalnog sistema nove generacije. Proizvođač ga naziva ADiGO 4.0, i on nudi unapređene karakteristike mrežnog povezivanja.

Zanimljivo je posebno to što, iako nominalno ražalovan, krosover je dobio snažnije motore. GAC Trumpchi GS4 Plus se sada nudi s turbobenzinskim agregatom zapremine 2.0 litre. Isporučuje 252 konjske snage, i javnosti je poznat po tome što pokreće veliki SUV GS8. Iako je stari turbo potpomognuti blok zapremine 1.5 litara i snage od 169 „konja“, ostao u službi, očekuje se da značajan deo kupaca izabere i snažniju verziju.

Oba motora sarađuju sa klasično dizajniranim šestostepenim automatski menjačem koji je razvila Toyotina firma Aisin. Pogonski točkovi su samo oni ispred vozača, a već smo naučili da Kinezi ne haju previše za integralni pogon.

Prodaja novog krosovera GAC Trumpchi GS4 Plus će započeti u Kini tokom trećeg tromesečja, dok će cene počinjati od oko 21 hiljade američkih dolara, što će reći da je „indeks opao za jedan broj“ ali je cena uvećana za jednu hiljadu američkih dolara.

Nije jasno da li će novitet biti upućivan na izvozna tržišta, i kada bi to eventualno moglo da se desi. Čak se ne zna ni hoće li u Rusiju.

AutoRepublika

(121)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments