1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Citroen cenama za novi C5 X učinio BMW Serije 3 veoma pristupačnim modelom
Citroen cenama za novi C5 X učinio BMW Serije 3 veoma pristupačnim modelom

Citroen cenama za novi C5 X učinio BMW Serije 3 veoma pristupačnim modelom

9.99K
5
Podelite sa prijateljima:

Citroen je mesecima nakon premijere modela C5 X izašao u javnost s cenovnom politikom koju je kompanija osmislila za zanimljiv i dugo očekivani novitet kojim je obeležen povratak u D segment putničkih automobila, ako se tako uopšte može reći zbog nesvakidašnje konfiguracije karoserije koju je doneo novitet. Model C5 X nastupa u pojednostavljenoj paleti i dostupan je evropskim fizičkim licima u tri verzije, dok je jedna preko toga dostupna i korporacijskim klijentima.

Tokom prethodnih godina smo navikli na novouspostavljenu nomenklaturu, tačnije hijararhiju paketa opreme koje nudi francuska marka, pa je tako uvodna opcija nazvana Feel. Zanimljivije od samog imena je to što novitet ima da ponudi, a onaj ko se opredeli za bazičnu varijatu, može da računa na osnovne elemente bezbednosti uključujući i koktel elektronskih pomagala vozaču, kao i na napredni sistem oslanjanja Citroën Advanced Comfort®, dvozonsku klimatizaciju i paket koji donosi bolje mogućnosti za preglednost.

Feel Pack, na prethodni nivo opremljenosti dodaje nove elemente komfora, poput ulaska u vozilo bez upotrebe ključa, a na sličan način se startuje i sam motor. Vozaču će posao parkiranja biti olakšan zbog senzora instaliranih na prednji branik i kamere koja pruža mogućnost vizuelnog pregleda situacije iza vozila. Tu su i atraktivniji (ali debelo predimenzionirani) naplaci od 19 cola. Ako se kupac opredeli za hibridni pogonski sklop, onda će dobiti i sistem naprednog aktivnog oslanjanja, odnosno za stepenik savršeniji tehnološki spoj od onog iz prvog po redu paketa opreme.

Najprestižnija modifikacija koja je dostupna individuama uključuje ime Shine, a opremljena je najsavremenijim tehnološkim rešenjima poput proširenog prikaza bitnih informacija na vetrobranskom staklu (takozvani head up display), pomoć pri vožnji na autoputu, uz raskošniji enterijer i kožni volan, što je podatak koji pomalo budi nevericu, jer je teško shvatljivo da u najprestižnijoj Citroenovoj ponudi, što se tiče modela, tek u korak do najbogatijeg paketa opreme možete dobiti obruč upravljača presvučen kožom.

Na vrhu se nalazi alternativa Shine Pack, i u toj verziji se poklopac prtljažnika otvara po želji korisnika bezkontaktno, dok su sedišta s memorijom elektropokretana u osam smerova. Stakla na top verziji su višeslojna, kako napred, tako i nazad, dok je enterijer urađen perfektno uz upotrebu perforirane kože.

Verzija modela C5 X namenjena korporativnim klijentima je označena s Feel Business, pa se i tu može računati na neke pikanterije, poput lumbalne podrške leđima vozača, bežičnom punjenju pametnih telefona i slično.

Pogledajte u kojim okvirima se kreću apetiti Citroena s ovim novitetom. Reklo bi se da je cenovno veoma blizak Seriji 3 iz BMW-a, koji se u Srbiji nudi po početnoj ceni za verziju 318, a koju pogoni dvolitarski benzinac sa 156 konjskih snaga, za 33.650 evra.

Za kraj da dodamo da prodaja modela C5 X u Francuskoj započinje ovog meseca, ali isporuka i mogućnosti da se vozilo vidi u izložbeno-prodajnim salonima neće biti sve do početka 2022. godine.

AutoRepublika

(9989)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Šta tek reći za nov Talismana sa motorom od samo 160ks,cijena u Austriji.
https://www.autoscout24.at/angebote/renault-talisman-grandtour-initiale-tce-160-edc-pf-benzin-blau-6e3dd1fc-f88d-448a-bf98-14174b52c34b?cldtidx=1&sort=standard&lastSeenGuidPresent=true&cldtsrc=listPage&searchId=1350308978
Normalan polovan Talisman ne možeš naći ispod 20.000 eura,gdje ide ovaj svijet ja nemam pojma…

Izmenjeno 2 godine pre od strane Renault Terminator
BorisB

Malo čudan članak. Porede se dva poprilično različita vozila, različitih segmenata, a o količini opreme kod klot BMWa, nema potrebe da se troše reči.
Inače, ako se ne varam, poslednji C5 u najvišoj verziji motora i opreme je išao na naplacima od 20″, tako da 19″ nije neočekivano za ovaj… Cross D limuzinu, šta već

BB

Cepet cijena u Francuskoj a BMW u Srbiji…

driveM

Cene automobila odlaze u nebesa. Mozda se cini da je ovaj model skuplji od 318-ce. Vec pri sledecem osvezavanju bmw game cene ce biti jos vece. I tako u krug. I kod auta, nekretnina… svega krupnog! Valjda se tako covecanstvo navikava na konstantnu trku za novcem.