1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Da li će novi Ford Mustang Shelby GT500 ovako izgledati?
Da li će novi Ford Mustang Shelby GT500 ovako izgledati?
2

Da li će novi Ford Mustang Shelby GT500 ovako izgledati?

538
2
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je nekoliko meseci od kada nam je Ford predstavio novu generaciju modela Mustang, mada ćemo se načekati pre nego što ga vidimo u izložbeno-prodajnim salonima. To će se desiti tek narednog leta, ali kada vidimo kakva je sudbina zadesila rivale kao što su Chevrolet Camaro i Dodge Challenger (koji više neće postojati), moramo biti srećni što ova legenda američke automobilske industrije još uvek postoji.

Takođe je bitno i ono što Ford planira da ponudi. U današnja vremena bismo očekivali neki hibrid ili ne daj Bože električni model, ali Mustang će nastaviti da pruža ono po čemu je najpoznatiji – V8 motor i manuelni menjač. Više o njemu možete da pročitate ovde.


Takođe je objavljena još jedna informacija, a to je podatak da će Shelby GT500 biti deo ponude. Ne odmah u 2023. godini, ali svakako pre nego što Mustang sa SUS motorima bude penzionisan na kraju ove decenije. Kolege sa sajta Zephyr Designz su nam pokazale ilustracije kako bi mogao da izgleda i možete da ga vidite na priloženim fotografijama.

Detalji su isti kao i ranije, pa ćemo sigurno opet videti agresivne branike, ogromnu masku hladnjaka da održava temperaturu nekog „kamionskog motora“, možda i poveći spojler i još veće felne. Najviše nas zanima šta će biti ispod haube, ali je tako nešto prerano spekulisati.

Prethodna generacija, za koju su narudžbe otvorene još mesec dana, je dostupna sa 5,2-litarskim benzincem i on uz pomoć kompresora razvija 760 konjskih snaga. Manuelni menjač više nije deo opreme zbog slabe potražnje i kupac može da izabere samo sedmostepeni „automatik“. Potrebno mu je samo 3,6 sekundi da ubrza iz mirovanja do 100 km/h, a maksimalna brzina je limitirana na 290 km/h.

Ali kako je ovo „poslednje zbogom“ jednoj velikoj karijeri, barem po načinu na koji poznajemo Mustanga, velike su šanse da će Ford spremiti nešto veliko i specijalno. Američki gigant nudi 7,3-litarski benzinac kao zaseban artikal i veoma je popularan u hot rod kulturi.


Samostalni tjuneri ga masovno korisite u klasičnim Mustanzima i bez problema može da se ugradi ispod haube ovog automobila. Već sada postoje nagađanja da ćemo videti Shelby GT500 sa 7,3-litarskim turbobenzincem koji bi mogao da posrami i ovaj sadašnji sa 760 „grla“, ali u vreme pisanja ove priče reč je samo o spekulacijama.

Moraćemo sigurno da sačekamo još nekoliko godina pre nego što dobijemo odgovor na takvo pitanje, a u međuvremenu možemo da uživamo u ovim ilustracijama…

AutoRepublika

(538)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Auto na slici deluje veoma dinamicno i vizuelno vec puca od snage! Prednja maska je predimenzionisana i neodoljivo podseca na Audija. Trebalo bi je prepoloviti po horizontali, tacno tamo gde se vec nalazi branik, tako hladjenje motora nece biti ugrozeno. Zatim, vrlo rado bih zatvorio zadnja bocna trouglasta stakla, tako bi se dobio utisak nekadasnjeg bullit Mustanga sa fastbackom, 1968 godine.
comment image

s mile

Ne sviđa mi se audijevska faca…. liči