1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. VW bi mogao da nadmaši ciljnu profitnu maržu ove godine
VW bi mogao da nadmaši ciljnu profitnu maržu ove godine
1

VW bi mogao da nadmaši ciljnu profitnu maržu ove godine

234
1
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen marka bi mogla da prebaci postavljene ciljeve kada je reč o dobiti iz poslovanja, rekao je šef finansija nemačkog proizvođača, Arno Antlic.

Volkswagen očekuje da dobit iz poslovanja bude u gornjim ciljnim granicama koje su postavljene u vrednosti između 2,5 i 3,5 odsto, nakon prošlogodišnjih 1,8 odsto.

Međutim, „ukoliko tržište, posebno regije poput Rusije i Brazila nastavle da se stabilizuju, mi ne odbacujemo šansu da čak i nadmašimo predviđenih 3,5 odsto“, rekao je Antlic na konferenciji VW marke povodom polugodišnjih poslovnih rezultata. U prvom polugodištu, dobit iz poslovanja marke je dostigla 4,5 odsto.

Potencijalne „prepone“ mogu da dođu u vidu sve strožije regulative o emisiji CO2 na globalnom planu, kao i cilja Volkswagena da postane vodeći provajder u oblasti transporta.

„Mi ćemo proučiti i izanalizirati održivost našeg napretka u sledećoj rundi planova u novembru“, zaključio je Antlic.

Deo razloga zašto ciljevi marke treba da budu preispitani je odluka da se preraspodele milijarde evra inicijalno rezervisane iz dohotka, koje sada treba da se plasiraju na taj način da se VW grupa kreira bolju transparentnost. Odvojen dohodak generisan iz prodaje vozila ostalih marki unutar grupe je u velikoj meri razvodnio povraćaj sredstava i retroaktivno je isisan iz Volkswagena ove godine.

To znači da je dohodak pao za 13,1 milijardu evra na 39,9 milijardi zbog neprilagođenog nivoa  u prvom polugodištu. Prilagođen promenama, dohodak je porastao za 8 odsto, kaže VW.

Dobit iz poslovanja se udvostručila na 1,78 milijardi u prvom polugodištu, u najvećoj meri zbog pozitivnog cenovnog efekta, što je pomoglo dostizanju marže od 4,5 odsto.

Restruktuiranje marke daje pozitivne rezultate, čemu doprinosi i snažna potražnja za novim modelima u SAD, Latinskoj Americi i Rusiji.

Isporuke Volkswagena su porasle za 0,3 odsto na 2,9 miliona u prvom polugodištu. Prodaja vozila je porasla za 0,2 odsto u Kini i Evropi, dok je u Nemačkoj pala za 5,5 odsto.

Marka očekuje da se prihodi povećaju za 10 odsto kada bude zaokružena godina.Volkswagen (marka) i dalje cilja minimanlnu maržu od  odsto u 2020. i 6 odsto u 2025., što su ciljevi predstavljeni prošlog novembra.

„Naša ambicija je da cilj za 2025. dostignemo ranije“, rekao je Antlic.

 

(234)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Davor

Pa dizelgate je još više digao prodaju vozila VW kad znamo ko je izazvao to sranje.Pametnom dosta