1. Home
  2. MotoRepublika
  3. Kraj za Kawasaki ZZR1400 posle 2020. godine
Kraj za Kawasaki ZZR1400 posle 2020. godine
0

Kraj za Kawasaki ZZR1400 posle 2020. godine

932
0
Podelite sa prijateljima:

Prošlo je 14 godina od kada je Kawasaki debitovao s legendarnim motociklom ZZR1400, a kako je japanski proizvođač vozila najavio, kraj će definitivno stići posle 2020. godine. ZZR1400 je predstavljen kao naslednik modela ZX-12R, predstavljenog s ciljem da skine Suzuki Hayabusa sa čela najbržih dvotočkaša na svetu.

On je uspeo u toj nameri i kada je debitovao 2006. godine bio je najbrži motocikl na svetu sa maksimalnom brzinom od 298 km/h. To mu je omogućavao agregat od 197 konjskih snaga, da bi druga generacija iz 2012. godine zaokružila cifru na 200 „konja“. Unapređeni model je stigao ne samo sa više snage već i sa ABS kočnicama i sistemom za kontrolu trakcije kao delom standardne opreme.

U međuvremenu se mnogo toga promenilo u industriji pa je Hayabusa nestao sa tržišta prošle godine dok je motocikl s oznakama Ninja H2 SX preuzeo „titulu“ najbržeg modela Kawasakija. Zanimljivo je da je ZZR1400 kroz većinski deo svoje istorije zapravo dobijao kritike po pitanju loših kočnica i neudobne vožnje, ali zato po pitanju performansi na stazama i u pogledu maksimalne brzine nije imao premca.

Mnogima je bio prvi izbor pored fantastične Hayabuse, pa je bilo zanimljivo gledati dva japanska rivala u takmičenjima.
Kako to obično biva, svemu lepom dođe kraj pa tako i ovom legendarnom motociklu. Ljubitelji Kawasakija ipak ne moraju da očajavaju pošto je model Ninja H2 SX više nego dostojan naslednik.

AutoRepublika

(932)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments