1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prvi tjunirani Golfovi „osmice“ – ogibljenje od 3.000 evra (VIDEO i FOTO)
Prvi tjunirani Golfovi „osmice“ – ogibljenje od 3.000 evra (VIDEO i FOTO)

Prvi tjunirani Golfovi „osmice“ – ogibljenje od 3.000 evra (VIDEO i FOTO)

1.42K
0
Podelite sa prijateljima:

Evo prvog tjuniranog VW Golfa 8, čije samo ogibljenje košta 3.000 evra.

Što se Evrope tiče, Golf je jedan od najpopularnijih modela kada je dorada u pitanju. Samim tim, firme koje se bave postprodajom posebnu pažnju obraćaju na njega, što uostalom i očekuje veliki broj entuzijasta i fanova ovog automobila.

Golf je sjajna osnova za dalje modifikacije. S jedne strane kvalitetne je izrade a s druge, njegove dizajnere konstantno optužuju za nedostatak mašte. Njegova forma se zaista nije mnogo menjala tokom godina, pa shodno tome mnogi vlasnici žele da ga personalizuju, pa čak i na nešto ekstremniji način ukoliko je potrebno. Najčešće promene se tiču atraktivnih naplataka, ali mnogi se tu ne zaustavljaju.

U centru naše priče su dve nemačke tjunerske kuće, odnosno dva dorađena primerka. Crni automobil je delo Null-bara iz Frankfurta. Sistem ogibljenja koji koristi je pneumatski i košta ni manje ni više nego 3.000 evra. Klirens je podesiv, tako da se vozilo može koristiti kako za tjunerske smotre, tako i regularan saobraćaj. Što se naplataka tiče, reč je o jedinicama od 21 cola s centralnim zaključavanjem, koje potpisuje OZ Racing.

Druga modifikovana „osmica“, sive boje, delo je Gepfefferta, koji je primenio nešto drugačije tehničko rešenje. U pitanju su komponente oslanjanja firme KW. Poznati amortizeri u žutoj i ljubičastoj boji su razvijeni u trkačke svrhe, a omogućavaju podešavanje hoda i krutosti oslanjanja. U ovom slučaju točkove potpisuje BBS, još jedna marka poznata ljubiteljima VW-a.

Kao što znamo, Golf je u igri još od 1974. godine. U svojoj, četrdeset petogodišnjoj karijeri, VW-ova živa legenda se prodala u preko 35 miliona primeraka. Iako je dizajn tokom decenija evoluirao, proporcije su ostale gotovo nepromenjene, tako da već i pri prvom pogledu na osmu generaciju, jasno je da se radi o jednom Golfu.

AutoRepublika

(1420)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments