1. Home
  2. Life
  3. Biznis
  4. Uspeh MG-a u Španiji: Morris Garage već prodaje više automobila nego Cupra, Tesla i Lexus
Uspeh MG-a u Španiji: Morris Garage već prodaje više automobila nego Cupra, Tesla i Lexus

Uspeh MG-a u Španiji: Morris Garage već prodaje više automobila nego Cupra, Tesla i Lexus

860
5
Podelite sa prijateljima:

Proces širenja MG-a širom Španije je mnogo brži nego što se očekivalo. Morris Garage sprovodi ambiciozan strateški plan u kojem je održiva mobilnost u fokusu. Međutim, komercijalni uspeh ove firme sa prošlošću vezanom za britansku automobilsku industriju zasniva se na veoma specifičnoj vrsti vozila.

MG je mnoge iznenadio brojkama prodaje koje je ostvario proteklog oktobra. Sam brend je proslavio ulazak u „The 1,000 club“ (klub 1000) u Španiji nakon završetka meseca sa ukupno 1.147 registrovanih jedinica. Broj registrovanih automobila koji mu je omogućio da nadmaši relevantne firme kao što su Cupra, Tesla, Mazda, Lexus i Volvo.

Većina registracija koje je MG prikupio na teritoriji Španije tokom desetog meseca ove godine otišla je na jedan model. I to nije priključni hibrid ili električno vozilo. To je pristupačan automobil na benzin – MG ZS. Mali SUV koji je sleteo u prodajne salone bez velike buke i čija popularnost brzo raste.

Ovo su teška vremena za kupovinu novog automobila. Nedostatak zaliha doprinosi eskalaciji cena kojoj izgleda da nema kraja. Ovo je direktno ugrozilo opstanak jeftinih automobila. Međutim, brendovi poput MG-a pokazuju da je još uvek moguće prodati automobil koji je pristupačan, dobro opremljen i ima atraktivne karakteristike. U tome leži uspeh koji ZS postiže. Uspeh koji MG sada nastoji da ponovi u višoj kategoriji.

Morris Garage se usredsredio na segment jeftinog kompaktnog SUV-a. U septembru je materijalizovan dolazak novog MG HS u Španiju.

Model ZS je konkurent KijiSportage, a izdvaja se po tome što je mnogo jeftiniji.

Jeftini automobili na benzin postali su centralni stub koji podržava MG asortiman u Španiji. Ali to ne znači da je Morris Garage napustio svoju posvećenost električnim automobilima. Novi MG4 Electric je jasan primer.

Uprkos maloj mreži dilera koju je MG proširio širom Španije, brend se brzo probija zahvaljujući, dobrim delom, svojim jeftinim automobilima. Uspeh koji pokazuje da je su Španci voljni da kupuje automobile, ali ne po svaku cenu.

Od nedavno, MG se nudi i u Srbiji. Za najjeftiniji model je potrebno oko 19 hiljada najmanjih evropskih novčanica.

AutoRepublika

(860)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

MG bih uslovno mogao nazvati „jeftini premium“, prrostrana kabina sa solidnom opremom i ugodnim osjećajem (dobri materijali ili imitacija) a za normalne novce. I najjeftiniji ne izgleda kao klotara…

U španiji se to, izgleda, pokazuje kao dobitna kombinacija. Vjerujem da će i kod nas biti tako…

moron

Čudan mu je kod njega odnos dužine ( 4.314 mm ) i medjusovinskog rastojanja ( 2.585 mm ) i ne znam „na slepo“ koja je to ponuda prostora unutra.

Recimo, škoda kamiq je kraća ( 4.241 mm ), ali, Wb joj je značajno veći ( 2.651 mm ).

BB

Pa čudan je kad su ostali napravljeni na isti kalup (spuštena linija krova plus kvazi elegancija), koliko vidim kpd njih krov ide prilično ravno i zbog toga se može pronaći prostora, jer dio ode u visinu…

TheStig

Izgleda vrlo upotrebljivo vozilo. Kao što reče BB krov je ravan. Najviše mi liči na Vitaru s tim da msm da je neznatno veći. Vidjeh maloprije hibrida pred bankom kad sam izašao s posla. Neko se već odlučio da proba Kineze. Tabui su pali izgleda 😀

https://www.olx.ba/artikal/49828485/mg-ehs-phev-1-5t-comfort/

Evo Pekijeve kolege neke su već testirale različite modele. Jebeš ti to. Kinezi već u ovom pokušaju ubili Francuze, Ford i još pojedine konkurente u određenim stvarima.

Izmenjeno 1 godina pre od strane TheStig
Rikošet

Kinezi više nisu proizvođači poluproizvoda. To što nismo imali doticaja sa njima kroz sve faze razvoja njihove autoindustrije je naš nedostatak, ali ono što nam sada nude je u mnogo čemu poštenije od onoga što rade Evropljani. Naravno ne treba živjeti u zabludi da ćemo dobiti automobilski iPhone po cijeni Xiaomija… Naš osnovni problem je što će je na Balkanu teško očekivati da odnos dilera i sistema prema kupcu bude „fer i pošten“ kao u Evropi, ali živi bili pa vidjeli da će za par godine Kinezi preuzeti primat u automobilskoj industriji kod nas, jer nemamo nikakve potrebe da „štitimo“… Pročitaj više »