1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Sandero dobila identitet usklađen s korporativnim duhom
Dacia Sandero dobila identitet usklađen s korporativnim duhom
2

Dacia Sandero dobila identitet usklađen s korporativnim duhom

434
2
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je istim putem prošlo više modela iz palete marke Dacia, nov izgled je dobio i Sandero. Dakle, sada i ovaj model promoviše duh novog korporativnog identiteta rumunskog brenda.

Dacia je dobila novi amblem, ali to nije jedina novina koja je zadesila rumunski heč, već se i komšijski proizvođač usredsredio na pristup koji promoviše održivost, naravno, uzimajući u obzir i osnovnu premisu, to jest želju uprave da cena vozila ostane pristupačna.

Pored toga što donosi novi grb, Dacia osavremenjuje i prodajno-izložbene salone, a dobija i novu pojavu, pre svega zahvaljujući novom setu boja i linija dizajna. Sve novine predstavljaju deo taze korporativnog identiteta koji će Dacia nastaviti da koristi u budućnosti.

Na red je došao i najbliži rođak Logana, model Sandero koji je prikazan na Salonu automobila u Parizu, gde se mogao videti i ostatak game Dacije. U ovoj iteraciji su sprovedene samo blage izmene, pa je pored novog logotipa, vidno da je paleta Sandera postala dostupna i s više različitih farbi karoserije, uključujući i nijansu sive koja se vidi na izloženom primerku. Ta boja je nazvana urbano sivom (Urban Grey). U uvodnoj fazi tržišnog života, mogli smo je videti na krosoveru zvanom Dacia Duster, ali sada iznalazi put i do ostali delova asortimana rumunskog brenda.

Sa spoljne strane se može opaziti i rekonstruisana maska hladnja koja integriše logotip u obliku slova Y, koji je zapravo nov. Takođe, na stražnjici više nije moguće videti grb kompanije, već je na poklopcu prtljažnika „izvezen“ natpis u posebnom fontu, a na kom velikim slovima stoji DACIA.

Razlike u unutrašnjosti su svedene na minimum, pri čemu se najlakše opaža novi obruč upravljača s kog je opet ispario stari logotip, ustupajući mesto istom onom natpisu DACIA. Ovde se javlja na poklopcu vazdušnog jastuka. Ni s tehničke strane posmatrano nije bilo modifikacija, pa tako Sandero zadržava identične pogonske sklopove kao ranije, što će reći da su menjači i motori ti koji su i bili.

Pretendenti da postanu vlasnici novog Sandera će morati da izdvoje najmanje 13.650 evra, koliko se traži za vozilo s paketom opreme nazvanim Expression. Ova konfiguracija podrazumeva i 90 konjskih snaga moćni agregat koji je uparen s petostepenom ručnom transmisjom.

AutoRepublika 

(434)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Uh, i dačija je dobila ovu sivu boju ???
Znam da je to stvar ukusa, ali, meni je to ubedljivo najodvratnija boja savremne auto industrije.
Podseća me na „temeljnu“ boju iz perioda moga davnoga detinjstva.

moron

Interesantna je filozofija Dačije … Bar kada je objašnjavaju magovi PR-a. Jer, tada čuješ kako Dačija ne nudi kupcima gluposti od nepotrebne opreme (kao drugi brendovi), već samo ono što im je zaista nužno. To je ta racionalnost. Svedenost. Skromnost. Mudrost … No, kada pogledaš cenovnik za Sandera ( koji sada kod nas startuje sa 15.230,00 € ), kao deo tog racionalnog i svedenog pristupa, tu je sada opciono i panoramski krov. Jer je to ono što je skromno, svedeno, a potencijalno i nužno. Ali, ako hoćeš i tu panoramu, treba doplatiti prethodno i za automatsku klimu. Mudro … Naravno,… Pročitaj više »

Izmenjeno 1 godina pre od strane moron