1. Home
  2. Vesti
  3. VW Polo – startovala proizvodnja osveženog modela
VW Polo – startovala proizvodnja osveženog modela
1

VW Polo – startovala proizvodnja osveženog modela

443
1
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač otpočeo je montiranje ažuriranog modela Polo. 

Volkswagenov automobil iz B segmenta silazi sa proizvodnih linija fabrike u Pamploni u Španiji. Volkswagen ima vrlo dugu istoriju proizvodnje na Pirinejskom poluostrvu, a u ovom pogonu se odvija montaža malog hečbeka još od 1984. godine. Pored modela Polo, ovde se proizvodi i T-Cross.

Karijera modela Polo traje duže od 45 godine i za to vreme Volkswagen je prodao više od 45 miliona primeraka, što dovoljno govori koliko je veliku ulogu ovaj hečbek imao do sada za nemački brend. Ipak, u poslednje vreme je prodaja značajno opala, usled najezde mlađih i talentovanijih konkurenata, pre svega iz Francuske.

Neki čak veruju da će Polo nakon završetka životnog ciklusa aktuelne iteracije otići u penziju. Sasvim moguće, jer Volkswagen ulaže ogromna sredstva u elektrifikaciju, stoga je jasno da neće biti mnogo mesta u portfoliju ove marke za automobile sa SUS motorima.

No, u međuvremenu Volkswagen će pokušati da maksimalno zaradi na svom subkompaktnom hečbeku. Tako su nedavno objavljene i cene za ažurirani model na matičnom tržištu. Verovali ili ne, ali početna cena za VW Polo u Nemačkoj iznosi više od 21.000 evra! Više o tome pročitajte OVDE.

AutoRepublika 

(443)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ovaj VW mora propasti definitivno.Nova Škoda Fabia je daleko ljepši automobil od novog VW Pola i spolja i iznutra.Ovi Švabe ne znaju kud gone.Škoda je ionako mnogo stariji proizvođač automobila od VW pa i nije neka šteta da ga ukinu.Što prije to bolje, za sve.