1. Home
  2. Vesti
  3. Nemci izabrali Peugeot 308 za “Kompaktni automobil godine”, nagrade i za Kiju EV6, Hyundai Ioniq 5…
Nemci izabrali Peugeot 308 za “Kompaktni automobil godine”, nagrade i za Kiju EV6, Hyundai Ioniq 5…
18

Nemci izabrali Peugeot 308 za “Kompaktni automobil godine”, nagrade i za Kiju EV6, Hyundai Ioniq 5…

1.87K
18
Podelite sa prijateljima:

Ne dešava se često da nemački novinari odaju priznanje vozilima van germanskog govornog područja, te je priznanje za 308-icu pravo iznenađenje.

Žiri u Nemačkoj koji dodeljuje nagradu “Automobil godine”, odlučio se da za pobednika u klasi kompaktnih vozila (do 25.000 evra) izabere Peugeot 308. Kao glavni kriterijum žiri uzima relevantnost modela za tržište, kao i količinu inovacija.

Nemci su posebno pohvalili široku paletu pogonskih sklopova, od benzinskih i dizel motora, pa sve do plug-in hibrida. Podsetimo, ovu nagradu u Nemačkoj dodeljuju automobilski novinari, njih tačno 20, i priznanje nije povezano sa nekim od velikih auto-salona.

Kolege iz Švabije birale su pobednike i u drugim kategorijama. Tako je za premijum automobil godine (jeftiniji od 50.000 evra) odabrana Kia EV6, dok je priznanje u sferi luksuznih vozila (skuplji od 50.000 evra) dobio Audi e-tron GT.

Hyundai Ioniq 5 odabran je za pobednika u sferi New Energy vozila, dok je Porsche 911 GT3 performantni automobil godine.

Glavna nagrada jeste “Automobil godine u Nemačkoj”, a model koji će se okititi ovom laskavom titulom biće proglašen 25. novembra. Podsetimo, prošle godine je trijumfovala simpatična Honda e.

AutoRepublika 

(1868)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

18 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Žiri u Nemačkoj koji dodeljuje nagradu “Automobil godine”, odlučio se da za pobednika u klasi kompaktnih vozila (do 25.000 evra) izabere Peugeot 308. “

U Nemačkoj, u cenovnom rangu do 25.000e, novi 308 postoji samo kao baznjak, 1,2T sa 110 ks, u osnovnoj opremi. „Go kao crkveni miš“.

Iznogud

ionako ce se astra bolje prodavati

Luka

Tačnije 23700€,active pack,110 ks,ali verovatno više opreme nego što će imati kod nas,uključene su alu-felne,dvozonska digitalna klima i još ponešto,sledeći po ceni je od 131 ks u istoj opremi za 25600(redovne cene bez ikakvih popusta a bude,ili bilo,je i toga).Kod nas se za Octaviu u srednjem nivou opreme koja isto košta preko 20000 u novom cenovniku(koje svi prodavci ažuriraju skoro mesečno a podižu cene onako ,od oka,1000-2000 a neki i više)doplaćuju parking senzori pozadi???Pa to se ne doplaćuje ni za Daciu,a inače ti isti senzori su standard u ostalim zemljama u najnižem paketu opreme.Tako da,golo ko pištolj preko i srednja… Pročitaj više »

moron

Ponovo pročitah i „dobro sam napisao“ – „Go kao crkveni miš“ (onaj što je „ispod“ 25k u Nemačkoj). U smislu aktivne bezbednosti jeste „go“, svakako stepenik niže od aktuelne bazne trojke, bazne corolle, baznog civica … Samo pogledaj današnju vest na ovom portalu šta će od aktivne bezbenosne opreme da ima novi Aygo. Imaće isto što i novi yaris bazno. ACC. Pežo voli da škrtari na aktivnoj bezbednosnoj opremi u baznom izdanju. Baš kao i oktavija koju si pomenuo. Pežo je imao priliku da sa novom 308-icom ispravi taj „nedostatak“, ali, prosto, „zabole ih“ što ih u tome šije i… Pročitaj više »

Iznogud

Jezza će da strefi slog kad čuje da mu kudis pezoa.🤪🍻

moron

Ne brini, neće da ga strefi šlog, jer je on svog 2008 (sasvim svesno) nakrcao „potrebnom“ opremom (pa i onom aktivno bezbednosnom). Znao je on šta hoće. A šta neće.
😊

Iznogud

Stipu to, on sebe osigurao jer ako žena vozi a on suvozač da ne nastrada, znam ga ja. Neg ovdje kudis pezoa, a svi znamo da koja su to kola bolja od Pezoa ( ak izuzmemo Moskvic)🤪 Niko ne sme da nas kudi ( rekli su iz Pezoa i pozvali se na aferu stanovitog Rajković P. i Forda).🍻🤪😁

TheStig

Drug baš dobri to ti ide po principu „ako nemaš za više od baznjaka- ne zaslužuješ da živiš“ 🤣.

Iznogud

Nego, imal poplava po capajebu? Jesi li ugrožen? Gledam vijesti, nije baš bajno…

TheStig

Haha moj druže danas je bio kolaps. Određeni dijelovi grada su poplavili skroz. Riknula glavna trafo stanica, pola dana bez struje a ja hvala Bogu nisam. Van grada sam pod obroncima Romanije, na suvom i sigurnom, hvala na pitanju.

Iznogud

Eto klizišta…

Iznogud

Već sam se uplašio, rekoh ode mi Stig niz vodu, ili ono ko da ga je poplava izbacila…🤪čujem ove Švabe još nisu ono svoje sanirali , kažu trebace milijarde….šta li će onda biti tu nakon ovih poplava ….ko zna šta slijedi, opet će kod Brčkog minirati da ne potopi Obrenovac. Jebo Brčko 🤪

moron

Nisam želeo da tako zvuči, niti tako mislim. Vozio sam ja i klotaru-baznjaka (307), ali sam i bio svestan da ga vozim.Kao što ni sada ne vozim top verzije.
Samo smešno mi je u kojoj klasi su Nemci dali nagradu novom 308. U klasi do 25 hiljada evra, pri čemu on u Nemačkoj, kao HB, ima cene u rasponu od 23.700 do 46.250 evra. Ili, ako hoćeš ovako, od ukupno 22 cenovne kombinacije (motora i opreme), samo jedna kombinacija košta ispod 25 hiljada. I baš se pitam, „u koju cenovnu kombinaciju“ su novinari gledali kada su ga izabrali ?

J4ZZ3R

Nemci su to namerno napravili, da razbesne potencijalne kupce 🙂

Danas čitaj test nove 308ice u Auto Bildu čini mi se. Sahraniše ga, ocene od 3 do 3+, bruka.

A što ovi Nemci vole ovoliko Hyundai / Kia, počeli u uporednim teetovima da pobeđuju i Golfa, Pola. U čemu je fora?

TheStig

Fora je da su im dobri automobili. Msm ne kažem to zato jer vozim ceeda. Imaju faluški, npr mjenjač.tj zamajac i kvačilo su za istuci nekoga ali sve ostalo je odlicno. Idu ko metak, zvuk gotovo sportski, udobni, ergonomija super. Ne škripi ništa unutra. A jeftiniji od konkurencije.

Iznogud

Jel to pokriveno garancijom? Uzmi ko čovjek, drug i starješina automatika, rekoše u Kiji 💶💶💶🤪sad kad te Onaj čuje ….( Nešto ga nema zadnjih dana,šta je reć?) Ima da bude 100 na ovu temu. Kladim se u 1 cent! Reče Musa jednom, a neko mu dobaci : „matora cicijo “ 🤪🤪😁🍻u Graz, u Graz!

Iznogud

Pišu istinu konacno

TheStig

Namjerno to tako rade da bi prodali što više jedinica jer ima kupaca koji hoce bas taj model (odani brendu) makar i baznjak bio, kao i onih koje bezbjednosna oprema ne interesuje, te one koji samo traze najeftiniji nov automobil u klasi. Slično kao sa telefonima, 6 verzija naoči istog telefona. Isto a nije isto jer baznjak 308 ili bilo koji automobil se toliko razlikuje od top speca u svemu. Samo je lim isti a sve ostalo drugo. Gadno vrijeme došlo.